torsdag 29 december 2005

Våldsverkare gör Knutby och Israel kända


Det börjar närma sig två år sedan två dramer som gett ringar på vattnet utspelade sig i Sverige. Dels dramat i Knutby och dels dramat kring Stockholms Internationella forum.

När de fotograferades tillsammans för tidningen Israels vän nr 2 2003 så anade de nog föga att de två skulle bli världskändisar ungefär samtidigt - den ene som mördare och den andre som odemokrat.
Nu rasar man i Israel mot den svenska yttrandefriheten. ”Mitt land är i krig. Det här är inte konst. Det är ett upprop till folkmord”, säger ambassadören.

Det påminner om när Nazityskland under Andra världskriget försökte censurera Karl Gerhards uppmärksammade revynummer ”Den ökända hästen från Troja”, som starkt kritiserade tyskarnas närvaro i Europa.

Tomas Jonsson, 20 januari 2004
Den 26 januari 2004 öppnades Stockholms Internationella Forum med rubriken ”Att förebygga folkmord”. I samband med konferensen arrangerades flera utställningar. Konferensen fokuserade kring att tolerans och förståelse behövs för att förebygga konflikter och krig.

Det var då som israels Sverigeambassadör Zvi Mazel handgripligen gav sig på och förstörde ett konstverk på Historiska museet.

En av Sveriges grundlagar handlar om yttrandefrihet. Den medger att vi i Sverige ska kunna uttrycka oss fritt i tal och skrift. Hit hör även andra uttrycksformer som film, musik och konstverk. När israels ambassadör vandaliserade ett konstverk, visade han tydligt att han inte respekterar demokratiska värderingar i allmänhet och yttrandefriheten i synnerhet. Israel gav ambassadören sitt fulla stöd.

Knutby behöver väl knappast nån närmare presentation. Orten där bland andra professorn i kriminologi Leif GW Persson bott, blev huvudplats för ett morddrama som började med en anmälan om skottlossning den 10 januari. Arton dagar senare greps Helge Fossmo som misstänkt för inblandning i mordet. Det slutar med att hovrätten i november dömer honom till livstids fängelse för mord.

Men på bilden här ovan så är allt frid och fröjd.

Mer läsvärt om Israels förehavanden finns hos Jinge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nazivänstern yttrar sig över andras moral och beteende, men är själva ansvariga för de värsta folkmorden någonsin - 100 miljoner mördade i kommunismens namn - hittills. Och nu stödjer nazivänstern islamister och annat avfall. Det stinker lång väg om nazivänsterns kloakråttor. Massmördarislamister och nazivänster - vilken härlig soppa!

Ni ska inte moralisera eller döma någon annan än er själva!

Anonym sa...

Kina avrättar 5000 personer varje år. var är nazivänstern då? Jo, de snyftar över att Israel avrättar terroristsvin som spränger bussar fulla med barn och kvinnor.

Sudans arabregim begår folkmord på landets svarta invånare. Var är nazivänstern då? Jo, de gapar över att Saddam Hitler inte blir schysst behandlad.

Hela arabvärlden förtrycker och suger ut sin respektive befolkning. Var är nazivänstern då? Jo, de hetsar mot Bush fär att han tar itu med terroristäcklen.

Känner jag er rätt, så vågar ni inte bemöta det jag skriver sakligt. Varför? För att ni inte kan.

Du, lärare i matte? Lär du de stackars barnen att det är bra att betala 100 % i skatt så att socilaistpamparna skall kunna köpa sig gods i Sörmland?

Skaffa er vett att skämmas!