måndag 7 februari 2011

Premiär på bloggen för basket

Oskarshamns Basketbollklubb tog hemma emot Lobas basket från Lomma i sporthallen i Oskarshamn. Hemmalaget fick en tuff match där Lobas hade övertaget. Det var första gången som jag plåtade basket. Jag körde hela tiden med tele, vilket ger täta bilder, men dessvärre ingen korg. Tips och synpunkter på bilderna mottaget tacksamt. Matchen slutade 41–69.3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

De två översta bilderna är bra, den nedre kunde du slängt utan saknad. Jag antar att den översta är en straff där du haft gott om tid. :-)
Visst få rman med korgen med tele. Nu ver jag inte hur spelet går i "gärdsgårdsserien" men högre upp hoppar de ju och "dunkar" bollen i nätet och då sitter det perfekt med ett långt tele.
Du lyckas bra med ditt sportplåtande. Jag som hängt med ser att du blir bättre och bättre.
Men basket är inte den optimala sporten för häftiga bilder rent generellt sett. Nu väntar jag bara på examen i sprotfotoskolan: bandy!
"Nu tar jag en flaska brandy och går på bandy" som det heter. Det är inte för inte som bandy kallas för portföljsporten. Fotograferna är dock undantagna från portföljkravet, de kan ha pavan i fotoväskan. För godkänt krävs minst 1,5 promille kombinerat med bra skärpa ändå.

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Lasse: Nej, det är ingen straff, det är väl nästan fusk att köra med så säkra kort.

Basket kändes lätt att fota. Spelet gick inte lika fort som i handboll och innebandy. Jag gillar också att spelplanen är mindre, vilket ger utrymme att röra sig fritt bakom korgen. Det var få hopp och inget dunkande under den tiden jag var där.

Jag har blivit bortskämd med varma sporthallar och känner inten större lust för att stå vid en bandyplan och frysa. Men det är klart, det är väl därför man ska ha bandyportfölj med sig...

Tomas Jonsson sa...

Glömde skriva att jag gillar armarna i den nedre bilden. De går diagonalt genom bilden upp mot bollen :)