onsdag 12 oktober 2005

Höstbilder från Kalmar

Kameran hänger med. När jag köpte ny kamera i våras så ville jag ha en liten som man kan ha i fickan och alltid har med sig. Och idag var det en fullträff!


I den gamla ångkvarnen, invid Tullhamnen i Kalmar, huserar Kalmar läns museum. Tullhamnen är den kajplats där kryssningsfartyg och skutor lägger till. Och se, trots höst så kommer de hit... I bakgrunden anas den moderna bebyggelsen på Varvsholmen.


Även små skutor anländer. Venus från Öland säljer potatis, direkt från "potatisbåten".


Kalmar kommun är övertygade om att hösten är här. Blommorna ska in och förberedas inför nästa år.


Zawisza czarny, polskt scoutfartyg som jag skrev om häromdagen. Nu var hon på nytt besök i Kalmar. Tremastat skonertskepp. (Tre master eller mer så kallas segelfartyget för skepp.) Ölandsbron i bakgrunden.


Numer byggs inga fartyg på Kalmar varv. Varvsholmen ser ut så här! Det har blivit en gräddhylla för överklassen. (Tyvärr planerar Mönsterås för samma sak.)


Kattrumpan är namnet på den gamla staden, längst ute vid ångkvarnen i Kalmar. Här finns mycket av den gamla bebyggelsen kvar. Mellan träden kan man ana den moderna bebyggelsen på Varvsholmen och därbakom Ölandsbron.

Ja, så här ser det alltså ut inne i Kalmar en fin höstdag.

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Helt underbara bilder!!
Vilket ljus.
Var det eftermiddag, tro?

tomasrj sa...

Tack. De tre första bilderna är tagna vid halv nio på morgonen. De sista bilderna knäppte jag på lunchen.

Bert sa...

För att ett segelfartyg ska kunna kallas för "skepp" måste det vara riggat med råsegel på alla masterna och ha 3 eller fler master.