tisdag 25 oktober 2005

Kulturintresserade politiker

"Inga politiker intresserade av barnkulturdag" skriver SR Kalmar på sin nyhetswebb.
Intresset för att satsa på barnkultur ser ut att vara dåligt hos länets politiker. Inte en enda av länets kulturpolitiker har anmält sig till fortbildningsdagen Kultur och Lust som hölls på Kalmar Slott på tisdagen.

Lärare, fritidsledare och andra pedagoger får chansen att ta del av och diskutera kulturutbudet för barn i länet och meningen var att också politiker skulle finnas på plats.

Agneta Gefors, en av arrangörerna, säger till P4 kalmar att hon är snopen och förvånad att ingen anmält sig.
SR Kalmar

Jag tvivlar på att "ointresset" beror på ointresse. Snarast tror jag det handlar om att politikerna i länets barn-och utbildningsnämnder, som var inbjudna, helt enkelt är fritidspolitiker och har ett jobb att sköta.

Precis som de flesta av oss så har de svårt att ta ledigt en dag utan att få någon ersättning. Om de kompenserats för förlorad arbetsinkomst så hade säkert flera anmält sig. Lärarna, fritidsledarna och pedagogerna som deltog fick garanterat lön från sin arbetsgivare - annars hade inte de gått.

Så politikerna är säkert intresserade av barnkultur. Men de prioriterar hellre verksamheten än använder skattepengarna för att få gå på kurs. För tyvärr så är kulturen lågt prioriterad i den kommunala fördelningen. Därför är också varenda tusenlapp viktig för verksamheten.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Bra att du tar upp sånt här. Exet var fritidspolitiker och om människor inbillar sig att såna täljer guld och har hur många förmåner som helst, tar dom radikalt fel. Så mycket arbete; så många kvällar som går åt till att bara läsa in sig.

Tomas Jonsson sa...

Jag är ju själv fritidspolitiker.