söndag 9 april 2006

Daglig svartmålning av sossar

Tänka sig att media även idag lyckats skapa en bild av att socialdemokraterna är ett parti som myglar och som inte är pålitligt. Det är nästan så jag är rädd att man kommer att sakna svartmålningen den dag inget negativt sägs om sossarna i media.

Dagens stora nyhet är att det inte är Wallenberg, Bonnier, Svenskt Näringsliv eller någon annan kapitalstark högerkraft som tjänat pengar på vanligt folk. Nej denna gång var det Nykterhetsrörelsen och (ja just det) Socialdemokraterna.

TV4 har gjort ett teveprogram där lotter såldes för ett företag som ägdes av Nykterhetsrörelsen och sossarna om jag förstått det rätt. TV4 har inte berättat vem som stod bakom lotteriet, vilket naturligtvis är sossarnas fel!

Och så har Pagrotsky
fått framstå som en idiot som inget visste - trots att han både är minister och dessutom medverkade i programmet. Och Ulvskog har fått förklara och förklara utan att skonas från misstanken om att ha roffat åt sig pengar från de intet ont anande lottköparna.

Hade det blivit en nyhet om Centern stått bakom lotteriet?

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Jag skulle gärna vilja att te x. samma debatt om svt´s ev. vänstervridning som fördes av Maria Abrahamson på svenska dagbladet återkom till medias högervridning med som nu dessa svartmålningar av sossarna, även om vissa förtjänar att komma fram i ljuset. En del har väldigt svårt att hålla fingrarna från syltburken. Men självklart är de mycket överdrifter med när de gäller svartmålningen så kom igen nu Maria Abrahamsson!!.. säg nått om detta med. Men de är väl helt i hennes linje detta och då håller man tyst.

Elisabet sa...

Jo, det skulle det bli. Vi säljer Spero-lotter i affären och ingen har en susning om att pengarna går till sossarna; inte en susning hade vi om det.

Tomas Jonsson sa...

Har du nån susning om vart pengarna går i de andra lotterierna?