söndag 23 april 2006

Förklaringar, kurder och journalister

Ni som när en förhoppning att jag ska sluta blogga kan känna er blåsta. För er andra som kikar in här kan jag meddela att jag åter är tillbaka efter en intensiv vecka.

Veckan har präglats av finalen på arbetet med valsedlarna. Imorgon måndag ska alla kandidater som ska stå på valsedlarna i höstens val vara anmälda hos länsstyrelsen. Det har varit mitt jobb att ordna detta för vänsterpartiet i Kalmar län.

Vid tio i fredags kväll
kunde jag stänga av datorn efter utfört uppdrag. Tidigare under dagen hade jag då lämnat bunten med förklaringar och namnteckningar från alla kandidater till länsstyrelsen. Totalt är det nitton listor - 12 kommunlistor, 6 landstingslistor och 1 riksdagslista. Nu håller jag tummarna för att inget stavfel eller annat fel slunkit igenom mitt nagelfarande nålsöga...

Jag hör nu på Ekot att de rapporterar om miljöpartiet och junilistan och deras listor. I fredags ringde en reporter från DN till mig och frågade om vi har listor överallt. När jag svarade ja så frågade han om en lokalförening som TV4 sagt i en liknande undersökning inte skulle få ihop kandidater till nån lista. Det kunde jag avfärda med att jag inte visste varifrån TV4 fått sina uppgifter - de har inte pratat med mig och jag är förutom kamraterna i den aktuella orten de enda som vet. I lördagens DN var naturligtvis bara de orter med där det inte finns några listor - ingen ort från vårt distrikt vilket känns extra bra!

I torsdags var jag i Mörbylånga på Öland och träffade partikamrater där och berättade om valkampanjen och tog del av deras planer. Under eftermiddagen hann jag vara med vid en presskonferens i Ölands köpstad. Det börjar bli rutin nu, jag har arrangerat i genomsnitt en presskonferens varje vecka senaste månaden och skrivit åtskilliga pressmeddelanden. Och så lär det fortsätta fram till valet. I fredags var jag i Nybro och hjälpte vänsterpartisterna där att komma igång med en hemsida.

I går lördag var jag i Hässleholm på möte med de andra distrikten i södra Sverige och delar av partiledningen. När vi åt lunch gick restaurangägaren fram till Lasse Ohly och berättade om några kurder som skulle avrättas i Turkiet. Innan avrättningen skulle verkställas tillfrågades de om de ångrade sig. De svarade nej och fortsatte med "krossa imperialismen och död åt USA..."

Så Lasse, sa restaurangägaren, även om de är dumma mot dig för att du kallat dig kommunist så ska du aldrig ge upp. Skulle det gå dåligt i valet i höst så ska du inte ge upp! Sedan höll ägaren tal till alla gästerna och tackade för att det finns åtminstone ett parti som arbetar för att även invandrare ska rymmas i ett rättvist samhälle.

1 kommentar:

bert sa...

Puh! Trodde du hade försvunnit.