lördag 29 april 2006

Nu är alla royalister

Kungen fyller 60 år och det verkar som om alla glömt att vi här snackar om en grabb som fötts med silverskeden i hand.

En grabb
som gått på Sveriges dyraste individuella program men ändå inte lärt sig skilja på Arbogabor och Örebroare, Lunds eller Uppsalas universitet, stelkramp eller brännskador och som inte kan klara av att hålla färjedestinationer i huvudet, för att inte tala om alla svåra trafikregler som inte gäller för kungen.

Vi snackar om mannen som höll på att starta krig mellan Sverige och Norge efter att han frågade sig hur den norska statsministern skulle kunna ta hand om ett helt land, när hon inte ens kunde lösa sälproblemet.

Vi snackar om en grabb som trots att han årligen får sparvar för 50 miljoner inflygande i munnen saknar förståelse för människor som inte lyckas eller får plats i samhället.

Vi snackar om en grabb som framskrider sin tillvaro helt isolerad i sin skyddade verkstad och därför inte kan se skillnad på diktaturer och demokratier

Vi snackar om en grabb som har svårt att förstå att kvinnor skulle klara av hans jobb, "jobbet är för tungt för en flicka", som han sa när kronprinsessan Victoria föddes 1977.

Konkurrensutsatte man kungahuset skulle Carl-Gustaf få sparken direkt! För 50 miljoner kronor om året finns betydligt mer kompetenta personer att tillgå.

Våra andra kungar; skidkungar, ishockeykungar, rockkungar och så vidare är självförsörjande industrier som skapar betydligt mer PR för Sverige än en dyslektisk 60-åring med talproblem och som inte kan köra bil.

Nja, det sista kanske var elakt!? Dyslexin kan han inte rå för. Men en talpedagog och en körskollärare hade kunnat göra underverk. Kolla gärna in Real Life Knugahuset - slottets egen dokusåpa. Eller royalistiska Aftonbladets sorgfria hyllning.

1 kommentar:

delete sa...

Du är bara avundsjuk. Du ger inte kungen en rättvis bild helt enkelt. Du glömmer en mängd aspekter kring varför monarkin i Sverige är så stark. Men det klart, att se till majoriteten har väl aldrig varit vänsterns starkaste sida... (;-)

Själv kommer jag att på konungens födelsedag blogga om varför jag är rojalist.