söndag 21 maj 2006

Halleluja för Finland

Vilken triumf för Finland! Uträknade och jumboplacerade i alla schlagersammanhang år efter år fram till igår då monstren chockvann.

Min gamle klasskompis från gymnasiet, Mattias Dahlström, resonerade inför torsdagens kval i Dagens Nyheter huruvida Lordis "gimmick höjer eller sänker dem". Idag kan vi konstatera att Carolas söndagsskola inte längre funkar i melodifestivalen.

Kan det vara en trend, undrar jag? Flera tidningar skriver idag om "Skönheten och odjuret" och att de finska monstren inte tilltalar Carola i schlagersammanhang går inte att ta miste på. På nåt sätt känns scenariot igen från curlingtjejernas förhållande till Hammerfall i samband med vinterns OS - för visst var det ett omaka samarbetspar...! Och Mikael Wiehe debuterade nyligen som psalmboksförfattare. Med motiveringen att han inte är kristen så tvekade han då han blev tillfrågad, men övertygades om att det var av underordnad betydelse. Kan det vara en trend? Och i så fall - vad kommer härnäst?

Folk springer omkring i festivalyra i Helsingfors, rapporterar Hufvudstadsbladet och fortsätter med att välkomna alla till Finland 2007.

Själv hyllar jag Finland genom att lyssna på Sisuradio - finskspråkiga covers på kända låtar är ALLTID smörigt förföriska och jag väntar med spänning på när jag ska få höra Hard rock halleluhah på finska.

6 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Urk, säger denna gamla reaktionär till partikamrat. Jag fixar låten men inte de förruttnelsefejkade förklädnaderna. Kan man inte vinna utan sånt ska man inte vinna alls. Urk.

Men vi vann hockey-VM. Hurra!

Tomas Jonsson sa...

Du är så gammal Birgitta... ;-)

Nicke Grozdanovski sa...

Lustigt... när en kvinna som är halvnaken vinner då är de fel enligt vissa kvinnor. då är de sexistiskt och nakenchock och man kan inte vinna pga de. Men nu när en grupp som Lordi vinner utan att visa ens en gnutta hud och är väldigt fula i sina masker (ingen kan ju anklaga de för att vara de vackraste vinnarna i ESC :-)), ja då kan man inte vinna heller. Kvinnor är inte logiska, men de är väldigt trevliga ändå..*s* Tur att vi alla är olika. HYVÄ LORDI

Elisabet sa...

Är det Sisu-radio som sänds mellan sex ohc sju på kvällarna?
Det lyssnar jag alltid på när jag jobbar och står i kassan. Tala om smööööööörmusik och härligt ..-)

Faktiskt brydde jag mig inte i årets Melodifestival. Inte tyckte jag att vinnarna var nåt att hänga i julgranen, men jag är ju i alla fall helt för gammal och tyckte att Carola var bra. Det fanns säkert andra också som platsade.

Ajöken, sa fröken.

Snyggt du har på din sida nu.
Rött och mycket bilder. Många bilder.

Tomas Jonsson sa...

Exakt, Sisuradio mellan sex och sju och på webben dygnet runt. Härlig musik.

Rött är en fin färg ;-)

Anonym sa...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»