torsdag 29 juni 2006

Ständigt dessa fördomar


"Stoppa invandringen. Muslimerna kommer bara hit och hedersmördar och bygger moskéer..."

För några månader sen var det en pensionär i Bockara, Jonny Evaldsson, som under rubriken "Homosexuella kollegor fick Jonny att byta parti" berättar att han lämnat kristdemokraterna och nu kandiderar för Sverigedemokraterna. (Nyheterna 27 april 2006) I artikeln gav han uttryck för all möjlig främlingsfientlighet och diskriminerande uttalande.

Så igår var det dag igen. Nu är det i grannbyn Berga där en annan arg pensionär, Sven-Erik Karlsson, finns i sverigedemokraterna. Han säger att man inte är främlingsfientliga men att han helst vill slippa ett mångkulturellt samhälle.
- Man ser hur det har blivit i Högsby. Hedersmordet, det är en form av mångkultur vi har fått hit. Han menar dessutom att invandringen är orsaken till bristen på pengar till pensionärer.

Det är bedrövligt att läsa denna smörja. Det får inte stå oemotsagt! Tydligen var jag tillräckligt upprörd för att säga flera riktigt bra saker när jag bemötte eländet... Se själva.
- Det han gör är att han ställer dessa svaga grupper mot varandra, vilket gör dem ännu svagare.
- Det finns väldigt många små företag som drivs av invandrare. De är inte rädda för att starta egna företag heller. De pengar de drar in gör att vi kan ha en stark välfärd och ta hand om de äldre.
- På det sättet är invandringen positiv för Högsby kommun.

Inga kommentarer: