tisdag 11 juli 2006

Bojkotta terrorstaten Israel


Gissa om jag blev glad när jag hos Nilsson och Lindblom i Kalmar hittade sharon-frukter från Sydafrika. Jag gillar sharon men vill inte stödja Israel som bryter mot internationella lagar och mördar oskyldiga människor och utnyttjar palestinsk arbetskraft likt slavar.

Tyvärr följer inte Konsum och Coop
sina egna etikregler. När jag frågade varför man säljer israeliska sharon-frukter så fick jag svaret att sharon endast odlas i Israel. Därför blev jag extra glad när jag hos frukthandlaren Nilsson och Lindblom som främst levererar till restauranger i Kalmar upptäckte att det finns alternativ.

Stöd intifadan och bojkotta Israel!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du rekommenderar att man skall köpa från Sydafrika istället för Israel. Det är ju inte så hemskt längesedan det var just Sydafrika man skulle undvika, menar jag.

Angående Coop så är det väl ett bevis så gott som något att kooperativ knappast fungerar som ett alternativ till de vanliga butikerna så länge kapitalrelationerna består.

Tomas Jonsson sa...

Jo, jo, men Sydafrika är idag mer demokratiskt än vad Israel är. Jag delar helt din uppfattning i sista stycket. Av den kooperativa tanken märks inte mycket idag!

Anonym sa...

Finns fler kopplingar mellan gamla apartheidSydafrika och Israel än vad många kanske minns, eller vill minnas. Sydafrika och Israel handlade med varandra, och israelerna klassades som "hedersvita" i likhet med japanerna och åtnjöt samma rättigheter som de andra vita i Sydafrika. Allt eftersom de hade handelsavtal med varandra och kringgick internationella blockader och andra påbud mot Sydafrika. Det spekuleras ochså kring om Sydafrika fick ta emot atomvapenteknologi från Israel eller inte, det är klarlagt att Sydafrika hade kärnvapen fram till 1990-talet.