På ICA kan man köpa "pålägg". Ett fantastiskt koncept. Varför krångla till det med en massa märkvärdiga namn?
Paketet innehöll varmrökt skinka från svensk gris, uppskivad av en livs levande charkuterist efter att jag pekat ut skinkstycket på Algots i Mönsterås...
3 kommentarer:
Ja, helt perfekt!
Så skulle jag vilja ha det.
Förr skivade vi och paketerade pålägg. Det går inte alls nu; det är så fruktansvärt omständligt och eländigt och krångligt och byråkratiskt, så vi gav upp.
Det tar för mycket tid av rent pappersarbete.
Att bara redogöra för alla ingr. som ska stå på etiketten tar evigheter.
Nån gång ska jag blogga om Hjalmarssons livs. Vår lilla kvartersbutik där jag växte upp. Idag är det ett garage i en villaträdgård. Då, på 1970-talet, var det en komplett liten butik som hade allt. Mitt starkaste minne är dock att vi köpte färska frallor där på sommarlovsmorgnarna och att vi köpte kvällstidningarna där när Elvis hade dött.
Sånt kan man minnas.
Jag köpte Expressen och en bit ädelost på OK i Sollentuna den kvällen vår gamle kung dog.
Skicka en kommentar