fredag 7 juli 2006

Låt inte rasisterna stå oemotsagda!


De två stora lokaltidningarna i Kalmar län hanterar sverigedemokraterna på olika sätt. Barometern/Oskarshamns-Tidningen har valt att inte ge dem något större utrymme, medan Östran/Nyheterna valt att ta debatten.

De två senaste gångerna sverigedemokrater gjort utspel i tidningen Nyheterna så har de inte fått stå oemotsagda. Nyheterna har varit väldigt positiva när jag ringt till dem för vänsterpartiets räkning. Redaktionen tror inte att läsarna är dumma, utan läser artiklarna från båda sidor och bildar sig en egen uppfattning.

Förra veckan skrev Nyheterna att sverigedemokraterna ställer upp i kommunvalet i Högsby. Samma dag ringde jag och var uppe i Högsby och pratade bort nästan en timme.

Läs reportaget:
Tycker invandringen är bra för kommunen

I tisdags morse, när jag slog upp tidningen innan jag skulle åka på semester till Skåne var ytterligare en artikel införd. I den reagerade sverigedemokraterna på vad jag sagt! Jag skrev ner några kommentarer och e-postade till redaktionen.

Under förmiddagen ringde de
och jag fick utveckla mitt resonemang. Det blev riktigt bra! Läs reportaget:
- Sverigedemokraterna vet inte vad de talar om

En kul detalj är att sverigedemokraternas utspel legat längst ner på sidan medan artiklarna med min reaktion legat överst. Kanske det bara är slumpen, men det gläder åtminstone mig!

17 kommentarer:

sandbuzz sa...

Citat: "Jag tycker att det är djupt beklagligt att främlingsfientliga sverigedemokraterna ställer upp i kommunvalet i Högsby."

Hey, det kallas for demokrati! Alla asikter och synpunkter far plats i en riktig demokrati. Asikter och synpunkter motar man med debatt, inte forbud!
Men kommunism ar ju okand for att motverka demokrati, sa jag kan forsta din slagsida...:-)

Tomas Jonsson sa...

Vem har påstått att jag är kommunist?

För övrigt så har vi som sagt i demokratisk anda också åsiktsfrihet, därför har jag min fulla rätt att uttrycka att jag tycker det är beklagligt att det finns rasister.

sandbuzz sa...

Haller forovrig med din rubrik, rasister ska inte fa sta emotsagda. Du har naturligtvis ratt att utrycka dina asikter men du beklagade inte bara att det finns rasister, du beklagade att de staller upp i val!

"Vem har påstått att jag är kommunist?"

Vill man "Krossa Kapitalismen" ar man kommunist! Jag kanner inte till andra ideologier som vill krossa kapitalismen.

Tomas Jonsson sa...

Vad säger att min åsikt måste grunda sig på någon ideologi? Tänk om det bara är sunt förnuft som säger mig att imperialism inte är bra!

sandbuzz sa...

"Tänk om det bara är sunt förnuft som säger mig att imperialism inte är bra!"


Blandar du ihop Kapitalismen med Imperialsimen?

Kapitalism ar ett ekonomiskt inte ett politiskt system, medan Imperialism ar ett politiskt system. Imperialism kan vara vanster eller hoger rent politiskt (Soviet Union, gamla Imperialistiska Great Britian) och har inget med kapitalism att gora.

Tomas Jonsson sa...

Kapitalismen leder till imperialism!

sandbuzz sa...

"Kapitalismen leder till imperialism!"

Nej! Endast en totalitar makt med Imperialistiska stravanden anvandande av planekonomi, som Soviet Union, leder till Imperialism.

Kommunist-Kina som anvander marknadskapitalismen som det ekonomiska medlet i deras globala frihandel har inte lagt till sig andra lander, och bygger inget Imperium mot andra landers vilja sedan de inforde kapitalismen.

Demokratiska, marknadskapitalistiska/marknadsliberala lander som Canada, Australien, Sverige, Norge ja hela EU har inga Imperialistiska ambitioner vad jag vet.

En fri marknadsekonomi eller kapitalism ar sjalvreglerande. Gillar du inte varan koper du den inte! I din planekonomi har du ingen frihet att valja en vara utan proletaret bestammer vad du kan kopa pa den ofria marknaden. Det leder till Imperialism och totalitarism!

sandbuzz sa...

Vill tiilagga att jag gillar din kommentar till Sverigedemokraterna, den var bra. Jag ar sjalv inte fortjust i dem, varande en Libertarian och marknadskapitalist.

Mattias B Johansson sa...

Sedan partiets bildades har det varit inskrivet i partiprogrammet att vi tar avstånd från rasism och nazism. Vi ställer oss bakom FNs deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna samt alla människors lika värde. Till detta val har 16% utav våra kandidater till kommunvalen invandrarbakgrund, det är fler än vad Moderaterna, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centern har. Våran andre vice ordförande är även invandrare från Ungern. Endast utifrån de aspekterna så har jag svårt att förstå hur någon kan kalla oss rasister.

Givetvis drar personer med invandrarbakgrund in skatt till kommunerna och staten. Dock så finns det även kostnader för de personer med invandrarbakgrund som i dagsläget vida överstiger intäkterna. På regeringens uppdrag så undersökte Jan Ekberg invandringens kostnader i början utav 1990-talet. Denna undersökning visade på att de som invandrat innan 1980 i stort sett ligger i balans, medan de som invandrat senare visade på ett underskott. För de som invandrade mellan 1980-1990 skulle underskottet hamna på 8-9 miljarder kronor årligen. Senare har Ekberg kommit fram till högre kostnader, 1995 kom han tillsammans med Lars Andersson fram till kostnader på ca 15-20 miljarder kronor netto. Dem konstaterade även att de tidigare samhällsekonomiska vinsterna från arbetskraftsinvandringen upphört kring 1985. Ekberg uppskattade nettokostnaderna till 30 miljarder per år 1997. De har dragit av vad invandrarna betalar i skatt från kostnaderna, bortser man från detta så skulle kostnaderna bli betydligt högre. Lars Jansson som är ekonom och tidigare universitetslektor vid Göteborgs universitet är den ende ekonom som har gjort en seriös och färsk kalkyl om invandringens kostnader. I hans bok ”Mångkultur eller välfärd?” så kom han fram till en nettokostnad på 267 miljarder kronor per år för svenska skattebetalare.

Samtidigt går det inte att jämföra den arbetskraftsinvandring vi hade på 1950- och 1960-talet. Den invandring vi hade då var anpassad till Sveriges behov utav arbetskraft. Dagens invandring är inte anpassad efter Sveriges behov. Vi hade tex fler i arbete år 1990 än vad vi har idag, trots att personer i arbetsförbar ålder har ökat med ett par hundra tusen sedan 1990.

Så sluta prata strunt Tomas Jonsson.

Mattias B Johansson sa...

Här gick det tydligen bättre att stå oemotsagda. Kan det vara så att sakliga argument som bygger på fakta saknas från Herr Jonsson?

Tomas Jonsson sa...

Jag tänker inte kommentera dina siffror eftersom de är ointressanta. Din grundinställning är att invandring är negativ och svartskallar ska man akta sig för. Dina renrakade kompisar kommer naturligtvis att servera dig med de siffror som tilltalar erat syfte.

Mattias B Johansson sa...

Varför är siffrorna ointressanta? Så du tycker att man inte ska bygga diskussioner och argument på fakta utan på lögner, det var ju en fin inställning. Jag tycker inte att invandring är negativt, tvärtom. Dock så anser jag att den invandringspolitik som förs idag är förkastlig och är varken human mot svenskar eller de invandrare som kommer hit. Jag har inget emot invandrare heller, och jag säger inte svartskallar om invandrare som du. Det är nedvärderande!
Ekberg jobbade för regeringen, inte för Sverigedemokraterna som du tycks tro.

Invandringspolitiken måste få kritiseras och ventileras utan att man ska känna ett obehag utav att bli stämplad som rasist utav kommunister och dylika anti-demokrater.

Tomas Jonsson sa...

Dina kunskaper om demokrati ger jag inte särskilt mycket för. Dina åsikter förblir lika bruna hur mycket du än försöker hävda motsatsen.

På tal om anti-demokrater så kommer jag att tänka på en rubrik i torsdagens Dagens Nyheter: "Nazismens rasistiska retorik präglar Sverigedemokraterna" och i artikeln kan man läsa att "under den nya partikostymen döljer sig samma gamla grumliga och antidemokratiska människosyn".

Mattias B Johansson sa...

Jo, den undersökningen må jag säga är riktigt rolig. Med resonemanget om att byter man ut vissa ord i partiprogrammet och sätter in andra ord, så låter det precis som i Nazityskland.

"Från" Vänsterpartiets partiprogram:

"Vår politik måste bygga på insikten att ras-
och judefrågor inte kan överordnas eller underordnas varandra. Politiken får inte vara
rasblind, lika lite som den kan vara judeblind."

Se dom är nazister! ;)

Lika roligt var det sist då Expo släppte sin bok om Sverigedemokraterna som var väldigt "avslöjande". Lars Leijonborg valde att begagna sig utav vissa "fakta" i denna bok i debatten mot Sten Andersson. Efter debatten som uppdagade det sig att allt var lögn och Leijonborg fick gömma sig med svansen mellan benen.

Anonym sa...

Vänsterpartiet tillhör inte de partier som har den ljusaste historian och liken i garderoben är många. Denna bok kan vara väl läsvärd: LIKEN I GARDEROBEN LEVER ÄN

Även här går att läsa om dess mörka förflutna Vänsterpartiets historia. Kantad utav nazister och kommunister.

Tomas Jonsson sa...

Så du menar att du försvarar att ni idag använder gammal naziretorik och diskriminerar muslimer, med att kommunister stödde nazister på 1940-talet.

Mattias B Johansson sa...

Nej, jag säger att säger man en sak så kan man inte klandras för något man inte sagt. Utifrån att någon påstår att om man byter ut vissa delar utav det man säger med något annat.

Kasta inte sten i glashus.