torsdag 10 augusti 2006

Emmaboda centrum


Emmaboda kl 17.50. Under eftermiddagen var jag nere i Emmaboda med lite material till partikamraterna där. Dessutom hjälpte jag dem vid deras bokbord utanför Konsum.

Just när jag tar bilden
pågår en diskussion om mångfald eller enfald där några partisaner föredrog motsatsen till mångfald. Men väldigt många vänstersympatisörer strömmade förbi vårt bokbord på väg från stationen som ligger strax bakom knuten och bort till Rasslebygsdfestivalen som finns en kilometer åt andra hållet.

Tandborstarna visade sig åter vara lätta att bli av med. Förutom det horibla med att tandvården inte ingår i högkostnadsskyddet så var det många som berömde vänsterpartiet och Lars Ohly för att vi står upp mot USA och dess avskyvärda stöd för Israel och kriget mot Libanon.

15 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, käre Tomas, vänsterpartiet har säkert mycket gott att komma med, men se tandborsten var av sämre virke ...-)

Men tack ändå, snälling.

Tomas Jonsson sa...

Det var säkert amerikanskt skit!

Nicke Grozdanovski sa...

Fin bild och fin artikel ;-) tack för besöket och välkommen åter

Anonym sa...

Går det att jämföra mångfald och dumhet?

Anonym sa...

Var det många medlemmar från det Osynliga partiet som var i Emmaboda?

Tycker allt att ni inom Vänsterpartiet kunde använda deras snygga banderoller: http://www.osynligapartiet.se/semi.php?id=96

Nicke Grozdanovski sa...

Ett samhälle som är öppet för olika sorters människor visar på styrka, engagemang och kunskap. Det är någonting helt annat än dumhet

Anonym sa...

Nicke du har fått det om bakfoten. I bloggen står det att en diskussion pågick om mångfald eller enfald. Enfald betyder dumhet, oförstånd. Enfald och mångfald är inte varandras motpol.

"Ett samhälle som är öppet för olika sorters människor visar på styrka, engagemang och kunskap."

Samma sak som hände på balkan då?

Nicke Grozdanovski sa...

Enfald i detta fall är att man argumenterar att hela vårt samhällsproblem beror på invandringen.I samma diskussion påstås det att de tar svenskarnas jobb för att i andra stunden påstå att de inte arbetar utan bara dräller omkring och får allt i hand. De är för mig ett enfladigt argumenation mot våra invandrade medmänniskor och de var precis den typen av argumentation som luftades på torget i Emmaboda.

Jag har lite svårt att se vad du menar med Balkan men jag kan tolka de som att du menar att Jugoslavien var ett mångkultutellt samhälle som kollapsade och de är förvisso sant. Men så länge människor accepterade den andra folkslagen och kunde leva i fred och harmoni med varandra så var de ett rätt så bra land. Det var ju först när nationalismen tog över på den andres bekostnad som det kollapsade i krig och etnisk rensning.

Anonym sa...

Har mångkultur någonsin fungerat?

Nicke Grozdanovski sa...

Oja... samexistens har fungerat och kommer fungera. Men de krävs att vi öppnar våra sinnen för andra och kan solidarisra oss med deras problem och behov. Detsamma gäller för våra medmänniskor som kommer hit. Jag tror starkt på de mångkulturella samhället

Anonym sa...

Exempel?

Anonym sa...

Schweiz och Belgien står nog på randen till ett inbördeskrig. För att inte tala om Sverige, som härbärgerat samer och finnar i norr och tattare så länge någon kan minnas. Men visst, brasilianaren Zoégas och de tre schweizerbröderna Cloetta var ochså rasfrämlingar när de kom hit på 1800-talet.

Förresten, är det Rosengård i Malmö som är ett jättegenomtaskigt område, fullt av läbbiga muhammedaner? Lustigt nog kan man sälja lägenheter även där:
http://sydsvenskan.se/malmo/article177689.ece

Nicke Grozdanovski sa...

va ska man svara på detta nu. Att påstå att Schweiz och Belgien står på randen till ett inbördeskrig låter lite väl tillspetsat och lite oseriöst i mina ögon. Det finns givetvis problem i alla länder som har en blandad befolkning, men dessa problem skapas av människor och inte av de mångkulturella samhället. Jag hävdar med en dåres envishet precis som jag sagt innan att ett samhälle som är öppet för olika sorters människor visar på styrka, engagemang och kunskap. Har man kommit så långt i tankeverksamheten då är mångfalden i samhället det allra bästa av samhällen.

Anonym sa...

men Nicke, vad säger du om dessa fåfängliga påståenden då?:

"Vi befinner oss i Sverige där vapnen flödar in över gränserna till förorterna. Skjutvapen är mycket vanliga i Malmö enligt Malmöpolisen. Det handlar visserligen inte om tunga vapen, på sin höjd raketgevär + AK47 (dock inte på gatan i dagsläget). Dessa vapen är dock tillräckligt för att göra stor skada även på en krigsmakt som är otroligt mycket starkare än Sveriges, vilket USA:s svårigheter i Irak visar. "

http://www.forumhuset.net/mrgreen/viewtopic.php?t=4292&highlight=

Nicke Grozdanovski sa...

Jag har inga direkta kommentarer till detta. Jag trodde vi disktuterade mångfald och inte om olika sorters vapenslag. Jag har sagt vad jag tycker om mångkulturellt i vårt samhälle. Jag tycker de är en gang för alla människor att lära av varandra och ta till vara de bästa kulturen har att erbjuda i form av musik, dans, mat