torsdag 21 september 2006

Tolv rösters marginal till rasisterna

Nu när rösträkningen är avslutad så kan det konstateras att det var med tolv rösters marginal som Sverigedemokraterna hamnade utanför Mönsterås kommunfullmäktige. Det ska vi vara glada för! Varför har då dessa främlingfientliga partier gått så starkt framåt? Svaret hittar vi i klassamhället.

Sverigedemokraterna ställer svaga grupper mot varandra. Exempelvis säger de att "invandrarna kostar mycket pengar vilket gör att vi inte har råd med en bra äldreomsorg". De ställer alltså de svaga grupperna med invandrare och äldre mot varandra. Det är en retorik som fungerar så länge som det finns klassklyftor!

Sanningen är att starka grupper
, som höginkomsttagare, får behålla en för stor del av pengarna vilket bidrar till att vi har ett klassamhälle med starka och svaga grupper.

Effektivaste sättet mot Sverigedemokrater och andra rasistiska grupperingar är att bryta ner klassamhället. Klassklyftor är tyvärr bästa grogrunden för rasismen.

Det är också betydelsefullt
med satsningar på kultur som berikar mångfalden och ökar förståelsen mellan olika kulturer och religioner. Föreningsstöd och bidrag till teater och kultur är alltså viktigt.

Under hela valrörelsen har media skrivit väldigt lite om Sverigedemokraterna. 43 av 511 kandidater har exempelvis dömts för misshandel. Samtidigt håller partiet hög svansföring kring hur brottslingar ska hanteras.
Om respekten för lagen ska kunna upprätthållas och om individuell rättskipning ska kunna undvikas är det viktigt att lagöverträdelser bestraffas hårt och snabbt, och att lagarna är i samklang med den folkliga rättsuppfattningen.
Ur Sverigedemokraternas principprogram
Sverigedemokraternas politik är helt enkelt inte trovärdig. Lösningarna är väldigt enkla. I stället för att inse att det är klassamhället som är problemet så väljer man att fokusera på svagare grupper och betrakta dem som problem.

I Mönsterås har vi fyra år på oss
att arbeta bort grogrunden för rasisterna. Det måste vara vårt huvudmål för att skapa ett samhälle där alla oavsett ursprung kan känna sig trygga.

Här är en fem år gammal klassiker! Och här är en annan.

11 kommentarer:

Mattias B-Johansson sa...

"Det är också betydelsefullt med satsningar på kultur som berikar mångfalden och ökar förståelsen mellan olika kulturer och religioner. Föreningsstöd och bidrag till teater och kultur är alltså viktigt."

Så även om svenskarna inte vill ha mångfald så ska vi påtvinga dom det och bedriva en politik som en majoritet utav svenskarna motsätter sig?

Inte särskilt demokratiskt.

MVH Mattias B-Johansson

Tomas Jonsson sa...

Vem är svensk? Du kan knappast blunda för att Sverige är mångkulturellt.

Mattias B Johansson sa...

Den som utav andra svenskar och utav sig själv uppfattar sig som svensk, är svensk. Sverige som det är idag är på många sätt mångkulturellt, många invandrare har tagit med sig sin kulturella särdrag och sedan har vi samer och övriga minoriteter som levt sida vid sida om svenskarna under väldigt lång tid.

Ett helt och hållet kulturellt homogent samhälle är en omöjlighet, dock något som jag anser viktigt att ha som mål för att skapa ett tryggt och stabilt samhälle.

SD ser förövrigt ut att plocka mandat även i Nybro. Man kan undra vart de 24 rösterna på övriga partier tog vägen när Länsstyrelsen räknade om rösterna i veckan. Har man räknat till 138 och det visar sig sedan att det endast var 114 röster är man nog inte lämplig att räkna röster på valnatten(17,39% felmarginal) :)

Blev något förvånad utav att du endast kammade hem 8 personröster i kommunvalet i Mönsterås. Trodde faktiskt att du skulle få lite fler, dock inte lätt att bli personvald.

MVH Mattias Bäckström Johansson

Tomas Jonsson sa...

Du kan inte med trovärdighet hävda något "svenskbegrepp" utan att det luktar tysk rasbiologi. Om du tittar runt i Sverige och världen så är vi redan mångkulturella. Det är inget vi kan välja att säga nej till.

Mattias B-Johansson sa...

Vad i det jag sagt handlar om ras? Kultur är inte detsamma som ras, vi tycker att alla människor är lika mycket, dock anser vi att vissa element inom en del kulturer inte är lika mycket värda( tex könsstympning, tvångsgifte, hedersmord, och nedvärderande synsätt på kvinnor).

3% utav Sveriges befolkning kunde säga nej. Och en stor del utav Sveriges befolkning är emot den form utav pluralism som riksdagspartierna vill ha. Våran invandringspolitik har ALDRIG varit folkligt förankrad.

Tomas Jonsson sa...

Inget av de "element" som du nämner ryms inom svensk lag så kom med nåt bättre exempel.

Ola Åkesson sa...

Mattias B-Johansson du är verkligen en intelligent människa. Du ser problemen och du har lösningarna, jag har fler förslag...
Du pratar ju bland annat om kulturellt anknutet våld och annat kulturellt knutet beteende: "könsstympning, tvångsgifte, hedersmord, och nedvärderande synsätt på kvinnor" Har du funderat på den stolta svenska traditionen, där den svenska mannen super sig full på lördags kvällen och slår ihjäl sin hustru. En sann svensk tradition eller vad säger du Mattias B-Johannson? Vill du ha exempel på fler stolta svenska traditioner???

SverigeDemokraterna är verkligen ett parti med sting! Jag såg att SD på fyra år i kommunfullmäktige i Ystad endast lyckats med att lägga fram två motioner:
1. Kommunfullmäktige skall sjunga nationalsången i början av varje fullmäktigemöte.
2. Gratis buss till stranden från Ystad-centrum.

Mattias B-Johansson... ish ish ish ish

Anonym sa...

Jag pratade med Björn Söder under valrörelsen, angående vilka politiska partier de kunde tänka sig stödja vid en eventuell vågmästarroll. Svaret jag fick var "Vi skall bara fatta beslut som är bra för folket"... Kunde ha sagts på 1920-talet av Mussolini eller vem som helst i det gänget, det är samma tröttsamma korporativistiska idealister som försöker drömma ihop ett organiskt samhälle som inte finns eller nånsin funnits som vanligt.


Tror man att "Folkgemenskapen" var starkare förr glömmer man så lätt att även denna "folkgemenskap" i sin tur var resultatet av samhällsomvandlingar och centraliseringsprocesser. Säg gärna ett årtal när denna "folkgemenskap" existerade.

Mattias B-Johansson sa...

Till Tomas:
Ja, men ändå så sker det. Du ansåg att det var rasism att påpeka det. Men du kanske har ändrat dig?

Mattias B-Johansson sa...

Ola Åkesson:
1 person lade fram 2 motioner, det är betydligt fler än vad de flesta moderater och socialdemokrater lägger fram. Dock så kan man ju undra ifall de motionerna berörde några frågor utav större betydelse.

Troligtvis så är det exempel du nämner INTE en tradition, då jag varken tror eller har sett zombies. Såvida mannen ifråga inte skaffar sig nya fruar. Dock så är ju seriemördare inte särskilt vanligt i Sverige.

Du glömde f ö att nämna dina förslag.

mange sa...

Nä här törs inte jag ge mig in i diskution, när man har en sådan meningsmotståndare som Ola Åkesson emot sig. Huga..,