tisdag 12 september 2006

Uppdrag granskning gynnar vänsterpartiet

Jag har just sett Janne Josefsson granska Göran Persson. Det var väl egentligen inte några nyheter som presenterades. Men det som visades i programmet bekräftar vad vänsterpartiet säger i sin politik. Skillnaderna blir större. Alla är inte med!

Programmet berättar att gräsrotssossarna rättar in sig under partipiskan och inte öppet vågar kritisera att partitoppen fjärmar sig allt mer från hur vanligt folk har det. Men gräsrötterna knyter nävarna i byxfickorna och tvivlar.

Något har hänt
. Aina Erlander besökte regeringskansliet en tid efter sin makes, förre statsminister Tage Erlanders död. Hon lämnade tillbaka några blyertspennor märkta "Tillhör regeringskansliet". Gunnar Sträng utsattes för hård kritik då han köpte en bostadsrätt i Gamla stan i Stockholm.

Göran Persson köper en herrgård, en symbol för klassamhället. Han säger att klassklyftorna minskar, medan SCB med flera menar att klyftorna ökar. Att de rika blir allt rikare och att skillnaden mot dem som har det sämst ökat och ökar.

Vänsterpartiet ställer inte upp på Perssons politik. De sossar som tvivlar på att Perssons politik syftar till att minska klassklyftorna har inget att hämta hos folkpartiet eller moderaterna. Definitivt inget hos centern eller kristdemokraterna.

Vänsterpartiet är idag det enda större parti som har en politik som syftar till att minska skillnaderna!

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Tomas, du har fel om Gunnar Sträng.

Han köpte inte en bostadsrätt. Han köpte hela huset. Ett stenhus beläget vid Stortorget.

Han ville, precis som Persson, köpa en gård, men blev avrådd av sina rådgivare som menade att det kunde sticka väljarna i ögonen. I stället köpte ha ett stenhus. Även detta fick han kritik för, dock inte av samma omfattning som Persson nu får.

Pierre Sternegard (V) Borgholm sa...

Hej kamrat och demokrat!

Då det precis som vi i valrörelsen hävdar är vi som slåss hårdast mot orättfärdighet och for de utsatta vore det bra om många ocksa mejlade kalmar kommun och lokalpolitiker där angående den stora kinesiska PR och affärs anläggning som man ska bygga utanför kalmar.
Ett skyltfönster för den kinesiska diktaturen, som hjälper till att stärka världens starkaste diktatur ytterligare. 800 jobb i kalmar tror man?? Jaha, pa hur många tvångsdeporterade och utnyttjade kinesers bekostnad?? Det enda som i stort skiljer den kinesiska diktaturen från den nordkoreanska (som alla avskyr)och gör den mera acceptabel i somligas ögon är att man tillampar en slavsytemsliknande marknadsekonomi.

Studio 24 inslaget(finns pa svt.se att se)där man stärker bevisen ytterligare om fångstympningar och mord för organindustrin eller de brittiska larmrapporterna(se guardian bla.) om kinesisk antirynk-kosmetika som innehåller manniskovavnad fran avrattade staller Kina i ett rent Nazi-Tyskt perspektiv.

http://www.buyhard.fsnet.co.uk/workers_rights.htm

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Tack för rättelsen.

Pierre: Vi jobbar i motvind som jag konstaterade när jag skrev om kinesernas kalmarprojekt