torsdag 7 september 2006

Vänsterpartiet och läxorna

I teveutfrågningen säger folkpartiledaren Lars Leijonborg att "vänsterpartiet vill förbjuda läxorna". Sedan säger han att folkpartiet tvärtom vill öka möjligheterna för eleverna att få göra läxan i skolan.

Det Leijonborg inte har förstått
är att det där är precis vad vi menar. Vänsterpartiet har sagt att vi vill att skolarbetet ska göras på skoltid. Med fler behöriga lärare kan man förlänga skoldagen och därmed kunna stödja eleverna under skoltid i stället för att skicka hem eleverna med läxor.

Med en läxfri grundskola får eleverna hjälp att lösa sina uppgifter under skoltid av den lärare som gjort uppgifterna. Då får alla elever samma stöd och samma möjligheter.

1 kommentar:

Fredrik sa...

På Irland har man sedan 40 år tillbaka en lag som förbjuder obehöriga att arbeta i skolan. De har tio sökande till varje plats på lärarutbildningen. Lärarlönen är betydligt mer rättvis kontra utbildningens längd. den likställs med bl a läkare och jurister! Lönen borde alltså höjas med 4-10 000 kr direkt. (Inget konstgräs i O-hamn för kommunen)

Att höja statusen på ett yrke gör man inte med att sänka kraven på utbildningen eller sätta in obehöriga! Alla kan inte, vill inte läsa en högskoleutbildning. När ska nuvarande regering inse detta?

Jag håller för övrigt med att i en skola för alla ska alla kunna få förutsättningar som hjälp av lärare att göra uppgifterna i skolan. Förutsättningarna i de olika hemmen är mycket olika runt om i sverige.

En läxfri skola ger ungdomar som mår bättre!