fredag 6 juli 2007

Bilder från ett översvämmat Småland

De översvämningsdrabbade delarna av Småland är inte längre än tio mil bort från mig. Det har visserligen slutat regna och vattennivåerna har börjat sjunka. Men jag passade på att föreviga blötan i alla fall.


Silverdalens Pappersbruk är nedlagt sedan fem år. Därefter har turerna varit många kring brukets vidare öden. Kineserna var där ett tag och hade stora planer, men allt gick i stöpet. Sen skulle det bli platsfabrik och gud vet vad... Idag var i alla fall dammluckorna i SIlverån fullt öppna. Men dammen ovanför är gigantisk.


Från Emil i Lönneberga minns vi att Anton fick sin stövel vattenfylld. Han blev inte särskilt glad. Idag är det lite större vattenmassor som samlats i Lönneberga. Man har också säkrat upp med vallar. I pappersversionen av dagens SVD så finns en bild tagen vid samma plats.


Sedan fortsätter färden mot ännu ett brukssamhälle, nämligen Järnforsen. Här rinner Emån fram och över sina bräddar.


Mellan Järnforsen och Målilla löper Emån intill vägen. Där går kor och betar och där finns också åkermark. Men hagarna är ordentligt blöta.

Nu är det väl i alla fall slut för den här gången
. Vattnet är på väg neråt och i Högsby var det en ordentligt vårflod. Trycket är nu stort vid utflödena av åarna här närmare kusten.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Det är verkligen en stor kraft i vattenmassor. Det ser man på bilderna från de översvämmande delarna av Götaland. Det ställer till stora bekymmer för invånarna och ett tragiskt dödsfall också.

Men samtidigt kan man inte motstå och fachineras av detta. Fina bilder Tomas

Anonym sa...

Kolla in schyssta bilder på silverdalen här


http://jan.jornmark.se/places_intro.aspx?placeid=108&lang=