fredag 11 januari 2008

Mc Polis


Giraffens köpcenter i Kalmar kl 13.48. Har Kling och Klang varit ute och bankat brottslingar med batongen? Sånt suger och hungriga polismagar vill ha mat.

Men jag vill höja ett varningens finger. Tjocka poliser med stinna Super-size-me-magar springer inte särskilt fort och kan inte slå hårt med batongen.

På teve så brukar det alltid bli larm just när poliserna fått sin mat. Från Kalmar finns exempel som tyder på att poliserna utan brådska äter upp innan ett larm får störa. Hoppas att brottslingarna i Kalmar höll sig i schack under eftermiddagen så att Kling och Klang i lung och ro kunde lämna drive-in och smälta maten.

Och på radion hör jag Rödeby-pappan från rättegången frustrerat berätta att man polisanmält trakasserier vid tre tillfällen men att inget hänt...

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Figge Holm sa...

Jag förfäras av att både Nyheterna och Barometern idag toppar med att Figeholms Bruk ska expandera och kraftigt höja produktionen. Det hela prisas och lovsjungs, men avsaknaden av ord som miljökonsekvensbeskrivning och samhällsansvar nämns inte alls...
Lägg ner skiten säger jag.

Figge Holm sa...

Jaha inte nog med det, jag läser även i bladet att macken i Figeholm kanske ska öppna igen då de nya ägarna plötsligt insett att de kan få Eu-bidrag för att renovera tankarna. De uttalar sig och säger att de är glada och att de gör detta för samhället och de lokala företagen! haha, ja de är verkligen serviceinriktade... Ofta stänger de redan vid 15-16 på helgerna, fast skylten säger 20:00
Nötter.
Ledsen för denna spontanvomering Thomas, kan bero på att jag jobbar helg.

Tomas Jonsson sa...

Det är okej Figge.

Jo, det finns ju minst två aspekter på Figeholms bruk. Hundra miljoner investeras för att kraftigt öka produktionen. Men det ger inga nyanställningar. Ökad produktion ger sannolikt störra avkastning. Ökad produktion ger definitivt en större påverkan på omgivande miljö. Är denna investering då samhällsnyttig?

Bensinmacken i Figeholm ligger illa till mitt i samhället. Det är synd att flytten, som diskuterades för femton år sedan, upp till västra industriområdet aldrig blev av.