måndag 6 oktober 2008

Öland måndag och miljöpartiets nya politik


Algutsrum kl 13.13. Hösten färgar Öland och vägarna är återlämnade till partisanerna. I bakgrunden syns Kalmar på andra sidan sundet.


Stenåsabadet kl 14.29. Larmet har tydligen gått och det vimlar av ornotologer med tubkikare på stativ. Kanske ett tjugofemtal ornitologer i smågrupper som står och spanar efter nån ovanlig kungsfågel som synts i området.

Som republikan ratade jag kungsfågeln och lämnade Öland för att ta mig över till tryggheten på fastlandet.

- - - - -
För övrigt har miljöpartiets medlemmar idag bestämt att stryka kravet på att Sverige ska lämna EU. Eller 56% tyckte så. 44% ville behålla kravet. Undrar hur de trivs med sitt partis politik idag? Det är olyckligt när en så liten skillnad får så stor betydelse.

Det är tydligt att miljöpartiets ledning försöker pragmatisera partiprogrammet för att tillfredsställa socialdemokraterna. Strävan efter nycklarna till Rosenbad sätter idealen på undantag, vilket framgår tydligt när man hör Maria Wetterstrand försvara beslutet.

Ove, Nicke och Pooma har också bloggat om miljöpartiets abdikation.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Sådant liv för en kungsfågel? Måste ha varit något mer originellt i våra trakter, som en brandkronad kungsfågel eller en kungsfågelsångare. Förmodligen det senare, kungsfågelsångaren håller till i Sibirien men kan enligt fågelboken sällsynt dyka upp här i oktober. Det är kanske en förvirrad stackare som råkade flyga väster- i stället för söderut när det blev dags för höstflytten.

Förhoppningsvis har Mp:s übersmarta ledare skjutit sig själva i foten nu så rejält att partiet kan avvecklas och medlemmarna och väljarna spridas ut på mer hållbara alternativ i den svenska politiken. Det är nästan ruskigt att se hur ett parti kan utplåna sin egen politik på det där sättet. De kommer givetvis att få beröm från olika håll, men knappast någon respekt eller tillit.

Tomas Jonsson sa...

Det handlar om 1 ex av brandkronad kungsfågel som hamnat på Öland, enligt rapporterna.

Miljöpartiet spretar åt alla möjliga håll, delvis beroende på att miljöfrågorna var det som drev partiet i början. De har väl aldrig haft nån större respekt bland de stora massorna. Ingen vet väl egentligen vad de driver för politik...?