lördag 24 oktober 2009

Folkrörelseansluten


Såg i tidningen att 2,9 miljoner svenskar finns på Facebook. Jag har stått emot fram tills nu. Men från i dag så är jag mainstream och medlem i "folkrörelsen", som Svenska Dagbladet skriver.

8 kommentarer:

Kjell E sa...

Det är väl OK, men t.ex. på Regionfullmäktigemöten, andra möten och eljest, ser man de yngre sitta och knappa, le, ruska på huvudet.
De är definitivt inte i den världen de borde vara i.

Tomas Jonsson sa...

Här håller jag inte riktigt med dig Kjell E. Dagens unga har en bättre simultanförmåga än oss gamlingar är jag övertygad om. De har vuxit upp med en teknik som alltid funnits vid sidan om.

I skolan så har jag stått och pratat med elever och under vårt samtal har de närmast obemärkt skickat ett mess och får svar på min undran direkt från föräldrar och på det viset besparat mig ett telefonsamtal.

Politiska möten är inte heller alltid särskilt effektiva, utan det är ju bara om det hettar till eller om någon framför något nytt argument som förbisetts som man vaknar till. Att diskret under tiden besvara några e-brev och sms är en effektiv användning av tiden. Jag tittar avundsjukt på dem som klarar detta.

(Även om det finns undantag och även om mycket av det som skrivs på sociala sajter saknar vidare betydelse.)

Björn Nilsson sa...

Aktiva användare, ja - men hur många passiva användare finns det!

Lasse Strömberg sa...

G är med i ansiktsboken. Själv har jag inte begripit vad man ska göra om man är med.
Räcker det inte med mail?

Madde sa...

Var frästelsen för stor för att se vad alla pratar om?

Tomas Jonsson sa...

Jo frestelsen blev väl för stor. Var och varannan bekant som jag träffar hänvisar till fb.

Madde sa...

Ja, är det någon sida någon pratar om så e det fb. Där man kan både se vad sina närmaste gör och ha en bra kontakt med dem på samma gång.

Man blir fast med en gång skulle jag vilja säga. Tror det är många som spenderar många timmar på den sidan. Finns något för alla!

Kerstin sa...

Har också stått emot. Begriper inte ens vad Facebook är ett vad det går ut på. Får då och meddelanden om att jag har registrerats som "friend" till den och den på Facebook, och det är ju smickrande, men jag begriper inte vad jag ska göra med de där meddelandena. Att den och den är en vän, det vet jag ju redan.

Häromdagen fick jag ett annat meddelande, om att jag måste vidimera att jag är den jag är, så att rätt person hade blivit a friend på Facebook. Men då skulle jag registrera mig först. Hur gör man det och vad vinner man på att göra det???