måndag 19 oktober 2009

Några bilder från gångna helgens innebandy


Under helgen var jag på två innebandymatcher och fotograferade. Vårt H5-lag Mönsterås IBK tog emot SSG från Öland i sporthallen i Mönsterås och det var en tuff kamp där det länge stod tre lika. Sen drog vi på oss en straff och det blev mål och vi lyckades aldrig hämta hem underläget.

Bilden tog jag när en av våra spelare rensat rent i målområdet – målvakt och back är ur funktion och han ska försöka få in bollen i mål.

Här är fler bilder.


På fredagskvällen tog vårt damlag emot Westervik i Krungårdshallen. Jag har en förkärlek för närkampsbilder – ruffigt och intensivt, dock väljer jag en annan bild från damernas match. Här grimaserar allihop, men jag kan inte riktigt minnas varför, men jag tycker bilden är dramatisk i alla fall.

Här är fler bilder.

Det är fyra veckor sedan säsongspremiären. Under dessa veckor har jag tillbringat mer tid i idrottshallar än vad jag gjort tidigare i hela mitt liv. När jag gick i skolan försökte jag göra allt för att slippa byta om och jag slutade gymnasiet med etta i idrott. Nu vid pass fyrtio så är jag ordförande i en idrottsklubb. Så kan det gå.

Alla innebandybilder har jag lagt upp på Flickr på flickr.com/sibk.

4 kommentarer:

Kjelle E sa...

Det är inte lätt att fota idrott.
Behövs ganska mycket kunskap "om vad som händer".
Vid vårt USM i Brottning i Borås 2008, ville en arbetskamrat som är proffsfotograf med egen bildbyrå lära sig fota brottning.
Han fick faktiskt till det, utan att ha satt sin fot på en brottarmatta tidigare.

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: Innebandy går oerhört fort. Det största problemet är dock ljuset. Ett ljusstarkt objektiv är ett måste för att kunna få ner tiden. Jag kör med bländare 2,0 slutare 1/400 s och ISO800.

I innebandy behöver man inget tele. Ställer man sig i hörnet så vet man att det kommer att langas ner bollar där som spelarna kommer att kämpa om och vips så får man bra bilder.

Om jag skulle fotografera brottning så skulle jag leta efter tuffa ansiktsuttryck.

Lasse Strömberg sa...

Dambilderna är jättebra!

Jag noterade skillnaden i beskäring mellan den på bloggen och den på länksidan. Bloggbilden är bäst. Gillar hennes hästsvans...

Nu har jag aldrig plåtat innebandy, det fanns inte på min tid. Men på många av bilderna saknar jag bollen. Ser man inte bollen ens som åskådare?

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Jodå, bollen syns. Men efter att ha kollat hur tidningar beskär bilderna så har jag valt att fokusera på ansiktena och endast låta bollar och/eller klubbor skymta som rekvisita när det finns med.

När spelarna konfronterar varandra så
a) har de redan skjutit iväg bollen
b) gömmer sig bollen mellan deras fötter/klubbor etc.

På dambilden finns ingen boll med. På herrbilden finns bollen bakom målvakten.