onsdag 21 oktober 2009

Slut på inspiration – i en ond värld

"Illviljans triumf" kallade en satirtecknare resultatet av Sverigedemokraternas landsdagar den gångna helgen. Egentligen orkar jag inte skriva om politik längre. Spontant känns det som om Aftonbladet gjorde en välgärning när man publicerade den groteska debattartikeln.

Äntligen kan man åter hantera Sverigedemokraterna som det främlingsfientliga parti de är. Det har varit lite svårt med deras förnekelser. Skönt att de kommit ut ur garderoben.

Det är lite som moderaterna när de säger sig vara ett "arbetarparti" och sedan gör allt de kan för att försvåra för dem som vill ha ett arbete.

Själv har jag fått en kallelse från Arbetsförmedlingen där de ska berätta för mig om "jobbcoachning samt val av egen jobbcoach". Känns inspirerande (or not). Mitt senaste besök hos jobbcoachen tog fem minuter. Jag berättade vilka jobb jag sökt. Hon skrev i min handlingsplan att jag har goda möjligheter att få jobb på lång sikt, men att jag på kort sikt får nöja mig med vikariat. Återbesök i januari.

Om jag saknar lusten med bloggen för tillfället så tar jag ändå gärna med mig kameran ut när jag betraktar omvärlden. Bilderna hittar du här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är när Vänsterpartiet ska våga komma fram ur garderoben? Lars Ohly har ju redan sagt vad han anser om kommunismen..

Kjell E sa...

"Kottdjur" hade vi med, när vi var små.
Grankottar kor och tallkottar grisar.
Någon stor uppblåst fick vara häst.

För min del tycker jag politiken börjar bli riktigt rolig, inte minst med Lasses senaste utspel.
Ska det hända något, får han göra det själv.

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: Å, Ä och Ö... Kul att nån har lust med politik. Jag känner mig så före detta som det nånsin går.

Jonny sa...

Livet är lurigt ibland. Vissa perioder saknar man både inspis och företagsamhet, tycker jag.