fredag 23 oktober 2009

Svårt att se hösten


Har försökt ta höstbilder men jag lyckas inte. Ska det vara ett löv, ett träd, en vissen blomma, dis, regn, en tom campingplats, upptagna båtar osv? Jag har fotograferat alltihop men kan ändå inte se hösten.

Idag tog jag kameran och gick en liten bit längs med Alsterån men ska man fotografera skogen så blir det bara en massa träd i vägen. Enklast är att ta en turistbild från bron över ån i Strömsrum.

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"Har försökt ta höstbilder men jag lyckas inte."

Och vad kallar du ovanstående för?

Typisk höstbild, skulle jag säga.

Fast vill du ta ännu bättre gäller det att gå upp tidigt medan dimmorna fortfarande ligger kvar.
Med tidigt menas ännu tidigare och ännu litet tidigare...

Tomas Jonsson sa...

Jag vet. Och snart är det vintertid och då måste man masa sig upp ännu lite tidigare. När jag går och hämtar tidningen och magen skriker efter frukost så brukar jag tänka att "nu skulle man gått iväg med kameran". Dimmorna brukar lätta över Alsterån när jag sitter och läser tidningen och äter frukost. Det är väldigt vackert och jag tittar på det hela genom fönstret och tänker att jag nog inte är så värst uppoffrande som fotograf...
;-)

skogsfrun på dal sa...

En stillsam höstbild, kanske inte så spännande men vacker. Min fotofavorit är Holmsån i Mellerud. Kolla och ge ett omdöme till en glad amatör;)

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Skogsfrun. Och kul att du hittat min blogg. Har sett dina kommentarer hos Kjell E och tittat på dina fina naturbilder.