onsdag 20 januari 2010

Vänsterpartiet går vidare

Det är valår och efter tolv år i politiken så har jag nu valt att stå utanför. I den senaste valrörelsen jobbade jag som valorganisatör för vänsterpartiet i Kalmar län.


Första maj i Kalmar 2006 var en blöt och kylig tillställning.

Det är kul att se hur arbetet går vidare och samtidigt minnas vad som är på gång. Vi ligger betydligt bättre till i tid i år. Huvudkandidaterna är klara två månader tidigare denna valrörelse. De kan redan börja arbeta. Förra gången var det infekterat i skuggan av debatten om k-ordet. Verkar som att partiet är mer enat idag.

Jag kommer nog att visa lite politiska bilder ur arkivet under året och kommer säkert att besöka några politiska aktiviteter och ta bilder som kommer här.

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Får man fråga varför du har valt att stå utanför, den här gången?

Ja, jag frågar ändå.

Tomas Jonsson sa...

Självklart får du fråga Elisabet. Jag har faktiskt tröttnat, det känns inte som om man kommer nån vart, utan man får stå där med argumenten medan allt bara rullar på som vanligt.

Och som lärare har jag känt att jag gör mycket större nytta än som politiker – faktiskt. För mycket handlar ju om kunskap, förståelse och respekt. Har man kunskapen så kan man påverka – vi är alla medborgare och konsumenter. Exempelvis kan man välja varor som påverkar miljön minimalt om man har kunskap om hur varor produceras.

Kjell E sa...

Synd att du lägger av.
Jag gör ju det med, men med goda skäl, efter 36 år av parlamentariskt arbete, organisation och inte minst det fackliga.

Lite kul med dagens situation;
Nu genomför de tidigare "hardliners" den politik som de s.k. förnyarna torskade på.
Därav enigheten.

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: 36 år är imponerande. Jag kanske får tillbaka lusten nån gång i framtiden, men nu är jag bara trött på allt.

Din analys är nog riktig. Den där kongressen 2006 var inte kul när energin gick åt till att kasta skit på varandra i stället för att sikta mot framtiden och rikta udden mot de andra partiernas brister.