lördag 17 april 2010

Nickebo – IFK Oskarshamn


Premiär Div 4 SÖ. Svartklädda Nickebo IK fick en drömstart med mål direkt när de hemma tog emot IFK Oskarshamn.


IFK skapade en hel del chanser men hade svårt att komma igenom Nickebos försvar. Det var mycket spel på mittplanen.


Linjemannen får en utskällning av en Nickebospelare som menade att han fick en armbåge i ansiktet som linjemannen borde ha sett.


Nickebo fick sin målvakt skadad under matchen och hade ingen andramålvakt att sätta in, utan en av utespelarna fick sätta på sig målvaktströjan och handskarna. Det kunde ha varit IFK:s chans, men en stolpträff var det närmaste man kom. När IFK satsade allt framåt så kunde Nickebo dryga ut ledningen i slutet av andra halvlek till både 2–0 och 3–0. Själv stod jag vid fel målbur och trodde att IFK:s offensiva spel skulle ge utdelning. Men bortsett från några anfall så höll Nickebo rent i straffområdet.


Nickebos hemmaplan Ljungvallen ligger mitt ute i ödemarken och det finns ingen planbelysning så mot slutet av matchen, framåt halv nio, var det ISO 1600, bländare 1,8 och allt längre slutartider. När jag var uppe i 1/200 sekund gav jag upp, för då blev det väl mycket rörelseoskärpa som synes. Matchen slutade 3–0. Omkring hundra personer i publiken.

4 kommentarer:

Jonny sa...

Härliga bilder! Kom gärna till någon av Mönsterås GIF:s hemmamatcher under säsongen. De skulle bli överlyckliga om de fick se sig själva på klassfoton av det här slaget.

Studio Eriksson sa...

Bra bilder Tomas men tyvärr med dessa "skogsplaner" och näst intill obefintligt ljus... Tacka vet jag Arena Oskarshamn med riktigt bra strålkstare...

Tomas Jonsson sa...

Jonny: Eftersom jag under vintern blev frälst som sportfotograf så har jag tänkt kolla lagen i omgivningen och där finns Mönsterås med.

Studio Eriksson: Det är en stor dos charm också i det dåliga ljuset. Notera hur beskärningen av "mörkerbilderna" blir vidlyftigare där jag valt att försöka få med så mycket vykortsliknande omgivning som möjligt för att kompensera den dåliga bildkvalitén. Det är sånt man kan göra när man är en fri fotograf.

Fredrik Alfredsson sa...

Tomas,

riktigt fina bilder! Finns det möjlighet att vi skulle kunna få använda dom på vår hemsida? Jag är nämligen webmaster för Nickebo IK:s sida och de här bilderna vore fantastiska att få använda, givetvis mot att vi länkar hit och anger källa. Om inte annat lägger jag in en länk o tipsar våra besökare om att surfa in här.

Du får gärna svara på mig falfredsson@hotmail.com.