tisdag 4 maj 2010

Kim Stranne på Första maj


Kim Stranne stod för musikunderhållningen när vänsterpartiet firade första maj i Kalmar. Kim beskrev sig som trubadurens svar på Carolina Klüft. Han var inte bäst på att spela gitarr, han var inte bäst på att sjung och han var inte heller bäst på att skriva låtar, men däremot hyggligt bra på det mesta – ungefär som en mångkampare.


Han började finkänsligt med kärleken, gick sedan genom livet, provokationen och slutade med politiken.

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Kim Stranne! Månne släkt med Stranne på västkusten, du vet Karl Stranne som stod surrad till rors på briggen Blue Bird av Hull i sången av Evert Taube?

Tomas Jonsson sa...

Kim Stranne kommer från Öland. Men han drog många göteborgsvitsar så han kan ju ha rötter på västkusten och till och med vara släkt med Karl Stranne.

Stranne sa...

Hej!
Min farfar är uppvuxen på Smögen (vi har hand barndomshem kvar i familjen) och Taube bodde i flera perioder hos mina släktingar på Smögen som för övrigt arbetat som lotsar i generationer. Det sägs att Taube fick det berättat för sig om en man som förliste och sedan flöt i land i Hunnebostrand. Hunnebostrand på dielekt kallas Stranni, och av detta tog han namnet Stranne.

Berättelsen i Blue Bird of Hull kommer från min släkt men enligt familjeberättelsen hette Karl inte Stranne på båten utan först när han flutit i land.

Mvh
Kim Stranne

Elisabet sa...

Och håriga armar har han också .-)

Tomas Jonsson sa...

Kim: Tack för kommentar. Spännande historia.