måndag 31 oktober 2011

Från naturen XVII

Den här nötväckan kämpade med ett ekollon invid Kvillens brusande vatten i lördags. Jag var klar med mitt fotograferande av rörligt vatten och skruvade på mitt 70–200 med tanken att ta lite vanliga naturbilder när jag fick se nötväckan fem meter framför mig. Den tryckte fast ekollonet och knackade in det i en hålighet i ett träd. Förhoppningsvis kommer nötväckan senare i vinter ihåg att den placerat en matbit just här...

söndag 30 oktober 2011

Från naturen XVI

Från naturen XV

Vid skiftet mellan höst och vinter brukar jag varje år åka till Kvillen – ett biflöde av Emån utanför Fliseryd – och fota rörligt vatten. Så också i år. Enklast sker detta en mulen dag, eller precis i skymningen. I år skruvade jag dock på ett polarisationsfilter för att få bort lite ljus så att jag kunde ta bilderna igår då det var en strålande vacker höstdag.


lördag 29 oktober 2011

onsdag 26 oktober 2011

måndag 24 oktober 2011

Porträtt – Simon, Ebba och Richard

Den här bilden från början av oktober gillar jag! Att de kommit överens om rött i kläderna och jag bestämt en lokal med en flagnad röd vägg var bonus. Det svåra med bilder där modellerna står uppställda framför kameran är att få en avslappnad och naturlig posé. Kan man hänga på nåt brukar det bli bra – som här en vägg och en axel.

söndag 23 oktober 2011

Grattis Blomstermåla – åter i fyran

På lördagseftermiddagen spelades årets sista kvalfotbollsmatch i Långemåla. Hemmalaget kvalade för att hålla sig kvar i division 4. Gästande Blomstermåla kvalade för att klättra upp till fyran. För Blomstermålas del räckte det med oavgjort för avancemang. Långemåla hade behövt ett riktigt målkalas med elva bollars försprång för att på målskillnad hålla sig kvar.

Det var derbykänsla och hård fajt om bollen.

I första halvleken bjöd Blomstermåla på målkalas.

Mycket jubel.

Blomstermålas tränare Fredrik Kling knöt näven för varje mål. Långemålas tränare Patrik Lindeborg var inte nöjd när hans spelare gick bort sig ute på planen. Uppgivet satte han sig i avbytarbåset när spelarna inte gjorde sitt jobb.

Som mest 480 personer i publiken. Blomstermåla hade en stor klack med som fick se sitt lag göra sju mål. Matchen slutade 3–7.

Målkalaset övergick i kramkalas när domaren blåste av matchen.

Grattis Blomstermåla som nu åter kliver upp i division 4.

lördag 22 oktober 2011

Porträtt – Anna

Det är fullt upp nu och jag hinner inte fotografera så mycket mer än lite sport på helgerna. Därför blir det tunnsått med bilder på bloggen. Men här hittade jag en porträttbild på Anna som jag inte visat tidigare. Bilden tog jag i början av september.

torsdag 20 oktober 2011

Bilderna i programkatalogen

Sedan sommarlovet tog slut så har jag vid sidan om undervisandet tagit mängder med bilder till skolans programkatalog – alltså den katalog där Mönsteråsgymnasiet och våra olika program presenteras. Vid en snabbräkning fick jag det till drygt sextio bilder i katalogen och jag har tagit nästan femtio av dem. Mingelbilder på elever i arbete och en massa porträtt.

En av mina favoriter från katalogen är den här nedanför. Två dagar i rad satt jag framme vid katedern på en kollegas geografilektion med mitt 70–200 påskruvat och plockade bilder på eleverna när de gjorde en datoruppgift på google earth. Andra dagen slutade de bry sig om att jag var där och tog bilder och då blev bilderna toppen – fem av bilderna i katalogen är från detta tillfälle!

onsdag 19 oktober 2011

Från naturen X

Sommaren övergår i höst. Trafiken på vägen har minskat när turisterna försvunnit.

Ännu betar några kvigor ute i hagarna och det ser rätt behagligt ut.

tisdag 18 oktober 2011

Sandbäckshults utvecklingslag vann

Slätafly från Torsås gästade Krungårdshallen i Blomstermåla på söndagseftermiddagen, där hemmalaget Sandbäckshult IBK snabbt tog ledningen med 2–0. Jag såg två perioder och det var en trevlig match som gick lagom långsamt för att det skulle vara lättfotograferat. Matchen slutade med hemmaseger 4–2.




måndag 17 oktober 2011

Mönsterås handbollsherrar förlorade

Mönsterås handbollsherrar har det motigt. När Bankeryd var på besök på lördagseftermiddagen såg det enkelt ut när gästerna gjorde mål, allt medan hemmalaget fastnade i Bankeryds försvar och drog på sig utvisningar och rött kort. Mönsterås förlorade med 22–28.




Första förlusten för Fliseryd

Fliseryd inledde årets säsong med oavgjort mot Vöikers förra helgen. I lördags eftermiddag var det hemmapremiär när Ljungby kom på besök. Gästerna styrde matchen som blev en målfest. Fliseryd förlorade med 4–8.


Detta fick vi se fyra gånger, men det räckte inte denna gång...

Tatuerade underarmar.

Missad straff. Ljungby drog på sig en utvisning och strax därpå ytterligare en utvisning, plus straff. Ljungbys målvakt väntade kyligt ut straffen tills det var för sent och utvisningarna resulterade i ett mål för Fliseryd. Ljungby svarade direkt och utökade sin ledning. Psykologiskt viktigt för gästerna och knäckande för hemmalaget.

söndag 16 oktober 2011

Mönsterås handbollsdamer vann igen

På lördagseftermiddagen tog Mönsterås emot Hylte hemma i damernas division 3. Jag såg större delen av andra halvlek och hemmalaget dominerade totalt. Matchen slutade 28–17.




lördag 15 oktober 2011

Från naturen IX

Strömsrum lördag morgon kl 08.22. Frost på vedbacken.

Kl 08.29. Frostigt landskap efter en kylig natt.

Kl 08.49. Solen tinar snabbt upp landskapet.

onsdag 12 oktober 2011

måndag 10 oktober 2011

Från naturen II

Ljungens blommor har ännu inte riktigt antagit den där lila vackra färgen.

Från naturen I

Den Lilla blåklockan håller ut långt in på hösten.

söndag 9 oktober 2011

När jag inte har nåt annat...

Jag vet att jag är förutsägbar – när jag inte har nåt annat att slänga ut på bloggen så blir det naturbilder och gärna några röda liljekonvaljebär som lyser upp hösten...

Översta bilden tog jag här hemmavid för någon vecka sen. Och den här nedre bilden tog jag igår på en plats som redan haft sin första frostnatt. Båda bilderna tagna med min gamla 24/2,8 som är favoritgluggen just nu.