lördag 5 november 2016

Tre nedslag i Dublin och Alvesta
Några amerikaner på en whiskeybar i Dublin. Far och son. De tittar över beståndet och får några tips. De är från Boston men bor nu i New York. Sonen som är 24 år studerar och bor i ett studentrum på övre Manhattan som han betalar 4000 dollar för – i månaden. Plötsligt böjer sig pappan mot oss och säger: "Får jag ställa en fråga som oroar mig? Skrattar ni åt oss amerikaner som har ett valsystem som har lett till de här två presidentkandidaterna?" Jag kan inte riktigt släppa hans fråga, har tänkt på den flera gånger efteråt.

Två kvinnor sitter på en parkbänk i St Stephen's Green och äter sina frukostsmörgåsar och delar med sig till duvorna och skrattar. Jag tar en bild på dem.

På väg hem blir det stopp en timme på järnvägsstationen i Alvesta. En orolig själ fladdrar runt i snögloppet utanför stationshuset. Han kliver in och försöker få eld på sin lilla cigarett. Haschdoften sprider sig i stationshuset. Vi som finns i hallen viker undan och tittar vidare på teveskärmarna med tåg som är försenade. Utanför rullar ett godståg förbi med frysvaror från Coop.