söndag 27 november 2005

Rosing och Fadde - Aftonbladets policy i ett nötskal

Aftonbladet konstaterade igår att det går fort undan, vilket Elisabet uppmärksammade.För överst på sidan återges denna lyckliga bild av två vanliga personer som tydligen är av riksintresse. De unga tu står i valet och kvalet - ihop eller isär.

Splittringen är inte äldre än att man (åtminstone nyss) fortfarande längre ner på samma sida kan läsa om splittringen.Dock har jag vissa synpunkter på bildvalet. På den undre bilden, där de inte är ihop ser de mycket lyckligare ut och Aftonbladet har tvingats klippa isär dem från varandra.

På den övre bilden ser det verkligen ut som om det är ett jobbigt samtal på gång...

För den som dock tvivlar på sanningshalt och saklighet kan jag dock skingra denna oro.
Dess journalistik ska vara sann och saklig, åsikter ska skiljas från fakta.
Aftonbladets policy
Kanske någon fnyser att det är tarvligt och ointressant? Att Linda och Faddes kärlek inte angår oss andra? Nja, det är möjligt, men i så fall är inte Aftonbladet något för er.
Aftonbladet ska ge röst åt vanligt folk.
Aftonbladets policy
Artiklarna ligger helt i linje med Aftonbladets policy.
Inga lojalitetsband, vare sig till ägare, ideologier, annonsörer eller samarbetspartners, får hindra Aftonbladet att skildra verkligheten så ärligt det står i mänsklig makt.
Aftonbladets policy
Så bered er på den spännande fortsättningen om Rosing och Fadde. Heja Aftonbladet!

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Och jag säger: heja Tomas!!
Dessutom dum-gör Aftonbladet oss läsare. Tror dom verkligen att man bryr sig? (Jag såg nån bloggare som ondgjorde sig över andra bloggare som anväder ordet dom. Det gör jag konsekvent. Om jag skriver de eller dem .., det låter för mig som om jag vore från ett annat land. Det finns ingen hemma som säger så. Kanske att man säger så längre söderut, men jag tänker fortsätta att skriva dom. I evighet. Amen.)

Tomas Jonsson sa...

Aftonbladet vet att vi bryr oss. Deras upplaga har stadigt ökat senaste tio åren - trots konkurrens från internet och att dokusåpor under samma period kommit att bli huvudingrediens i tidningen.

Varje löpsedel analyseras noggrannt i efterhand och jämförs med upplagan. Därför vet Aftonbladet exakt vad de ska fylla tidningen med för att attrahera köpare (och läsare).

Sen kan du och jag och de andra anse detta vara smörja sitta och beklaga oss medan Aftonbladet räknar pengar.

bert sa...

Jag har helt slutat läsa kvällstidningar.................................................................. 1972!

Mönstrat toalettpapper!

Elisabet sa...

Vilken trevlig sida det är med Ålatorps gård!! Den ska jag visa barnbarnen när dom kommer. Jag har själv suttit och läst och kollat. Jättebra.