Nu droppar reaktionerna in kring förra veckans smaskigaste nyhet här ute på vischan.
Förra veckan kallade kristdemokraterna till presskonferens, där en gammal socialdemokrat, 71-årige Eje Ahlgren, som under många år var sossarnas förstanamn i Mönsterås, deklarerade att han konverterat till kristdemokraterna.
Två skäl han angav för partibytet handlade om sossarnas familjepolitik och asylpolitik. Den smaskiga detaljen, menade han dock inte skulle spela in.
Den smaskiga detaljen gäller att han inlett ett förhållande med kristdemokraternas populistiska kvinna Chatrine Pålsson. Elaka tungor menade att förhållandet var betingat med ett partibyte, något som Eje dementerade.
Förvånade och besvikna socialdemokrater ifrågasatte hans skäl till partibyte. Eje har alltid varit en pragmatisk politiker som aldrig hörts ifrågasätta och vilja förändra socialdemokraternas politik.
Östran/Nyheternas ledarsida var giftigt ironiska, då de kommenterade att "Eje kommit ut som kristdemokrat och pojkvän till Catrine Pålsson".
Hittills har jag räknat in tre insändare från besvikna sossar som känner sig mycket svikna. Så sent som i september deltog Eje i partiarbete utan minsta invändning mot politiken.
"Jag garanterar att jag har rent mjöl i påsen och inte krävt något partibyte" säger Chatrine Pålsson till Östran/Nyheterna, som på ledarsidan önskar de tu lycka till med denna personliga allians - "en allians som säkert blir mer framgångsrik än den allians partiet ingått."
Själv kan jag inte låta bli att göra en naturvetenskaplig reflektion. Atomerna med sina protoner och elektroner är ett tydligt bevis för att plus och minus dras till varandra. Resultatet blir neutralt. (Kanske det är därför muf-brudarna känns inbjudande?) Därför kan man förstå Eje och Chatrines känslor. Men med samma resonemang så för partibytet med sig dåliga förutsättningar, då två partiklar med samma laddning repellerar varandra...
2 kommentarer:
Länge leve kärleken!
Hans kvinna, kristdemokraten, är kanske duktig på att resonera och har övertygat honom? Behöver det alltid vara svårare?
Jag har inga synpunkter på kärleken.
Dock kan jag berätta att hans nya kvinna, efter tsunamin förra julen, kommenterade i DN att "Göran Persson har många liv på sitt samvete", eftersom hon tyckte att den svenska insatsen var för dålig. Det kallar inte jag bra resonemang.
Hon kritiserar regeringen för löftesbrott. Bryta löften är samtidigt något som hennes partivänner gjort om och om igen i landstinget här i Kalmar län, där de styr.
Hon har gett populismen ett ansikte och hon svarar aldrig på kritik som framförs mot henne i insändare i lokaltidningen.
Båda förnekar för övrigt att förhållandet skulle påverkat hans partibyte och han var aktiv socialdemokrat och lär ha deltagit på sossemöten ända fram till avhoppet.
Skicka en kommentar