fredag 17 mars 2006

Franska protester existerar inte enligt centern

Jag ser Rapport rapportera om att hundratusentals ungdomar demonstrerar runt om i Frankrike mot en ny anställningsform för unga.

Det förvånande är att Maud Olofsson ivrigt påhejad av centerns ungdomsförbund menar att anställningslagarna "gett positivt utslag" i Frankrike. Jag gissar att de talar om utslagna skyltfönster och utslagningar från arbetsmarknaden?

"Dagens regler gör unga till ett B-lag på arbetsmarknaden" skriver CUF på sin hemsida när man kommenterar Maud Olofssons debattartikel i DN om hur man vill urholka ungdomars anställningstrygghet.

Centern argumenterar för att LAS gör att de äldre sitter och täpper till arbetstillfällena och att unga aldrig släpps in. Men om det ska bli lättare att säga upp ungdomar än vad det är idag så kommer ju centerns förslag att föra ner ungdomar till ett C- eller möjligen D-lag på arbetsmarknaden.

Centern lär inte vinna några ungdomsröster på försämrat anställningsskydd för unga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

För oss blev det positivt
Vi ska ta ungdomsrösterna
Agneta

Nicke Grozdanovski sa...

jag tycker de är konstigt att de ska bli lättare att avskeda folk för att de ska bli lättare att anställa? Det är en stor ologik för mig :-)men tydligen inte för högern och "Mouderaterna". Samma gamla höger nu som då

Anders Dahlberg sa...

Sen att det är mega demonstrationer i frankrike så fort det är minsta förändring för någon grupp och att det är väldigt mycket vänster människor inom universiteten (inget samband?)

Tomas Jonsson sa...

Du menar att man inte ska ta protesterna mot skatter på allvar från svenska näringslivsnissar?

Eller menar du att de franska ungdomarna ska acceptera att man går tillbaka till 1800-talets anställningstrygghet?