fredag 15 september 2006

Centerns korta minne

I artiklar i Östran och Barometern går nu centern ut och hävdar att de arbetat hårt för att behålla tandläkaren i Blomstermåla.

Roland Åkesson har väldigt dåligt minne eller också ljuger han medvetet! Han har under fyra år inte lyft ett finger för att rädda Folktandvårdens mottagning i Blomstermåla.

Jag satte i halsen redan i veckan när det kom ett flygblad i lådorna här i Blomstermåla, där centern skrev att de vill "påverka landstinget för att behålla Folktandvården i Blomstermåla".

Förslaget att lägga ner mottagningen kommer från centern själva. Ansvarigt landstingsråd för tandvården är centerpartister Christer Jonsson. För ett år sedan var han väldigt tydlig i landstingsfullmäktige med att deklarera att mottagningen skulle bort. De skedde i en diskussion med vänsterpartiet, eftersom vi var djupt oroade.

Samhällsinvånarna samlade in en massa namnunderskrifter som lämnades över till tandvårdschefen. Det var meningen att Roland Åkesson skulle vara med och lämna listorna, men på morgonen hörde han av sig och meddelade förhinder. Han var helt enkelt skiträdd!

I början av det här året skrev jag en insändare som ledde till några uppföljande artiklar där jag visade på hotet mot mottagningen. Men från Roland Åkesson hördes inte ljud.

När han nu två dagar före valet går ut och hävdar att vänstern inte gjort något för att protestera mot centerns nedläggningsbeslut så är det en lögn för att dölja det egna dåliga samvete.

Han har haft egen majoritet i Mönsterås och borgarna har haft makten i landstinget. Ändå har han inte klarat av att rädda Folktandvården. Det inger inget förtroende!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur långt är det egentligen mellan Blomstermåla och Mönsterås? Veckans i-landsproblem?

Tomas Jonsson sa...

Det är knappast något i-landsproblem. Tandvård har i någon form alltid funnits där människorna har bott.

Det finns ingen anledning att bygga ut tandläkaren i Mönsterås enbart för att kunna stänga den fullt fungerande mottagningen i Blomstermåla.

Dessutom är risken stor att om tandläkaren läggs ner så dras det ner på vårdcentralen och sedan försvinner apoteket.

Lasse Strömberg sa...

Din beskrivning av de politiska turerna är inget annat än skrämmande.

Det värsta är att det säkert finns människor som tror på borgerlighetens beskrivning. Dessa blir alltså lurade. Kanske övertygas de om att rösta på ett parti som ljugit dem rakt i ansiktet. Är det någon som är förvånad att politikerföraktet ökar!

Såna verklighetsbeskrivningar som du gett borde lyftas fram mer. Folk behöver upplysas om hur politiken bedrivs i det borgerliga lägret.

Tomas Jonsson sa...

Jag har pratat med båda tidningarna idag. Båda reportrarna sa att de förväntat sig att jag skulle höra av mig och påminde om att jag får sista ordet innan valet. Alltid något. De har fått ovanstående salva att plocka ur till ett genmäle ;-)

Tyvärr finns här i kommunen en slags härskande dumhet bland väljarna. De blundar för verkligheten och nöjer sig med att rösta på ett parti som drivs alltmer av maktfullkomlighet, men som en gång vart fjärde år är ute bland folket, bjuder på kaffe och är gemytliga. Vi andra ses lite som ett pikant inslag, som ohyra som stör deras fiiina kommun.

Anonym sa...

Men Tomas, detta problemet är ju inte avgränsat till Centern, den gäller ert parti i lika hög grad.


Varför samarbeta med SocialAristokratiska Partiet? De har inte gjort ett dyft för att avskaffa klassamhället, möjligen kommit närmre en utopi om att vi skall styra samhället tillsammans som i ett större företag. Det leder inte till något upphävande av klasserna hursomhelst. Benämningen "Arbetarkommun" är ett skämt och lika "arbetarstyrt" som sovjeterna blev efter bolsjevikpartiets maktövertaganden av arbetarråden.

Jag vet hur centerpartisterna funkar och det är inga roliga typer... många småsnåla småföretagande småborgare som ser företaget som sin privata plånbok. Ja jag skall nog inte säga hur "gnosjöandan" egentligen är, om folk sväljer denna myten med hull och hår såsom C vill få oss att göra är vi arbetare i ganska taskigt läge.

Det är här ni kan göra er insats. Du är på god väg när du ägnar dig åt att avslöja politikeravskum. Det är här jag ser Vänsterns roll, låt SAP och MP klara sig själva och använd krafterna mot den borgeliga staten sig självt, ställ högre krav än vad facken gör osv. Erkänner man att klasserna finns i Sverige, erkänner man även att klasskampen fortgår vad än Riskdagen säger.

Tomas Jonsson sa...

Rolig beskrivning som dessvärre är sann, du har rätt.

Jag vill kommentera samarbeten. De samarbeten vi deltagit i har skett efter inviter från andra partier. Några gånger har vi avböjt, några gånger har vi ställt upp då det legat i vårt intresse. Men vi är måna om att inte binda upp oss utan att kunna arbeta som ett oberoende oppositionsparti.

Jag var tidigare aktiv i Oskarshamn. Där är förhållandena annorlunda. Där är det SAP som är maktfullkomliga. Där samarbetade jag faktiskt en del med en moderat där personkemin stämde. Vi kunde då starkare driva en aktiv opposition i vissa frågor i kulturnämnden, där jag satt en mandatperiod. Detta trots att jag anser att moderaterna i vissa frågor står för en avskyvärd politik.