tisdag 21 juni 2005

Friserade medlemssiffror skapar möjligheter

Ung vänster anklagas för att ha fuskat till sig nästan en miljon kronor av Ungdomsstyrelsen. Tidigare har vi hört liknande om både socialdemokraternas och centerns ungdomsförbund. Med statliga mått mätt så är det inga stora pengar. Men bedräglig är det att frisera medlemssiffror och det är illa.

Det är viktigt att det är ungdomarna som styr ungdomsförbunden. Samtidigt kan det vara problematiskt genom att genomströmningen är stor. Under ett år kanske de mindre föreningarna hinner avverka ett par tre stycken kassörer. Under samma tid så försöker man få in medlemsavgifter av medlemmarna.

Bidragspengarna har säkert kommit fler till del än pengarna som överklassen förtjänar genom odemokratisk kapitalism!

Medlemssiffrorna har säkert friserats medvetet. Det har skett med avsikt att varje enskild förening ska få in några extra hundralappar i bidrag. Konsekvenserna har man nog inte tänkt på. Däremot har man sett möjligheterna som pengarna ger.

Kort sagt samma beteende som vi läst om så många gånger tidigare. Då direktörsfruar följt med på resor, då fackpampar fått förtur i bostadsköer, då riksdagsmän bytt adresser för att trigga traktamentet och så vidare. Kort sagt: ungdomsförbunden har anammat kulturen.

Inga kommentarer: