onsdag 22 juni 2005

Olle Palmlöf bland rattfylla och pudlar

Rattfylleri är inget bra. Det vittnar bland annat om dåligt omdöme och om yviga alkoholvanor. Olle Palmlöf som bland annat arbetat med det utmärkta och uppkäftiga Faktum i SVT dömdes nyligen för rattfylla. Han har erkänt och lita på att han ångrar sig.

Radioprogrammet Palmlöf i P3 tog, enligt Svenska Dagbladet, idag upp rattfylleriet. Palmlöf och kollegan Carina Berg pratade om sport och noterade att Thomas Johansson vunnit en tennismatch i Wimbledon och att han efter det skrattande sagt att ”en grogg kan man väl fira segern med”.
– Och vad ska han inte göra efter det? frågade Carina Berg. Palmlöf svarade "Ta bilen."
– Varför inte?
– För att det är skämmigt och dumt, svarade Palmlöf.

Sedan talade de om dagens match i superettan mellan Boden och Brommapojkarna som avgörs kring midnatt. För att hålla sig vakna konstaterades att publiken nog bör dricka kaffe och när norrlänningar dricker kaffe blir det oftast kask och...
– Vad ska man inte göra efter det, undrade Berg, varpå dialogen åter upprepades och avslutades av Palmlöf på samma sätt:
– För att det är skämmigt och dumt.

Allt enligt Svenska Dagbladet.

Att erkänna och visa ånger är bästa sättet att komma igenom såna här saker. Det säger läroboken i retorik och medieträning. Det visste Gudrun Schyman och kunde sitta kvar efter sina alkoholutsvävningar ända tills hon gjorde det mest förbjudna för en socialist; fuskade med skatten. Jan O Karlsson visste dock inte det där med ånger, så han fick göra en pudel och sen fick ha gå...

Källa: Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: