söndag 10 maj 2015

Vardagsbilder och ord från möten senaste veckan #19


Ni som följer bloggen vet att jag brukar sammanfatta den senaste veckan med lite bilder. Det har inte blivit så mycket fotograferande den här veckan, men några bilder har jag fått ihop i alla fall. Farbrorn som satt och slumrade i solen här ovanför och paret som stod och tittade in i en trädgård med kikare (även om jag missade med skärpan).

Just nu läser jag en trevlig bok av Nils Uddenberg. "Gubbe och katt" som jag kan känna igen mig i. Jag har aldrig varit förtjust i katter, men så när det var hantverkare här hemma som arbetade med dörren öppen så smet grannens katt in. Och på den vägen är det. Grannen är borta sen länge men katten är kvar.

Katten gick ut vid fyratiden i morse. Han jamar och väcker mig och jag går upp och släpper ut honom. Ibland kommer han hem efter nån timme, ibland är han borta nästan ett dygn. Idag kom han hem nyss, vid sjutiden, i regnet. Jag tror inte jag sett honom så blöt. Men jag är redo med handduken att putsa. Nu ligger han vid mina fötter som jag har uppdragna i soffan och spinner och tvättar för tillfället ena tassen.

Längst ner en bild från dagens besök hos konstnären. Jag och Fredrik Kling som jag gav ut en bok ihop med i höstas besökte Rolf Ingvar under några timmar. När Fredrik var barn gick han på målarkurs hos Rolf och tiden präglade honom. Rolf och hustrun Inger är goda människor som har mycket att berätta. Mer därifrån kommer senare.
Inga kommentarer: