onsdag 4 januari 2006

Dags för kongress, valåret 2006

Vi har aldrig varit rikare än nu, produktionen slår rekord och börsbolagens vinster är större än någonsin. Skillnaderna mellan fattiga och rika ökar lavinartat. I takt med att kapitalets profitjakt kräver sina offer, så kräver vänsterpartiet en kursändring. Vi vill minska klyftorna genom skattefinansierade välfärdssystem som ökar jämlikheten. Bort med egenavgifter och fram för mer jobb!

Om detta handlar valplattformen som ska behandlas på vänsterpartiets kongress i Göteborg i helgen.

Plattformen inför höstens riksdagsval är den viktigaste frågan vi ska besluta om. Profithungern hos kapitalägarna leder till att människor blir utbrända och långtidssjuka, att företag flyttar utomlands och att arbetslösheten blir norm i Sverige. Samtidigt pågår en klappjakt mot sjuka och arbetslösa människor.

En kul detalj som jag blev uppmärksammad på idag, är att vänsterpartiets nya logotyp, som presenterades i måndags, delvis finns med på kongressens hemsida och i kongresshandlingarna som varit offentligt i flera månader. Vår tillplattade nejlika är delad i fyra bitar och placerade i motstående hörn på materialet.

Det är första gången jag åker på kongress och det ska bli väldigt spännande. Vi är åtta ombud från Kalmar län.

Du kan följa kongressen via vår hemsida eller direkt på SVT24.

6 kommentarer:

jinge sa...

Jädrans oxo. jag som varit nyfiken så länge.. :-/

Nicke sa...

Alltså, jag måste bara kolla med dig Tomas, som nog är av en vettigare åsikt, och kanske kan förklara det här, stämmer detta??!! :
http://expressen.se/bloggen/politik/#113641514935390682

Jag hoppas verkligen inte att detta stämmer, för hur resonerar han då??
Ursäkta min jmf, men detta liknar ju en förföljelse som vi har sett nog av tidigare i historien....

Tomas Jonsson sa...

Jag känner inte igen det från nån motion.

Nicke sa...

Oki, jag hoppas som sagt att det inte stämmer.
Men du kan väl kolla upp det för säkerhetsskull? Det kan ju vara en tidningsanka, men det såg allvarligt ut, tyckte jag.

Tänkte blogga om det, men ändrade mig. Måste ju kolla upp med dig först om det var sant.
Men OM det stämmer, är det då en åsikt som han själv bara står för ( hoppas ), eller är det en åsikt hans "distrikt" har?? Jag är helt novis på hur sånt här fungerar....
Det är ju inte ovanligt att det kommer grodor ut munnen, oavsett vilket parti man tillhör. Jag minns en kvinlig moperat ( namn? ) som uttalade sig minst sagt klantigt om de som bode utanför Stockholm..

Nicke sa...

Moperad ( moderat ), kvinlig ( kvinnlig ) ??!! Tur att man läser igenom texten innan man postar....
*ler*
Ber om ursäkt...

Nicke sa...

Har du kollat det, han hette tydligen Mikael Grapenholt och var ifrån Östra Göinge...

Är som sagt dels nyfiken på om detta stämmer, och sedan om det är hans egen åsikt, eller om det är fler som stödjer denna motion.

Vad tycker du själv om förslaget? Ska vi förfölja amerikaner, och utvisa dem om de inte avsäger sig sitt amerikanska medborgarskap.