fredag 6 januari 2006

Kongressens andra dag pågår för fullt

En kort lunchrapport från Göteborg. Vi har precis ätit lunch och när jag sökte lite lugn för att prata i telefon så kom även Lasse Ohly förbi för att fortsätta avbrutna samtal inne i matsalen. Men strax bröt tystnaden av trummor varpå en samling människor i vackert färgade indianinspirerade dräkter kom in och hämtade honom. (Bilder kommer efter helgen.)

På förmiddagen har vi fortsatt behandla valplattformen. Morgonen inleddes med omröstningar i en mängd motioner som diskuterades under kvällen igår. Eller som vi "stred" om för att använda medias språkbruk. För i vänsterpartiet är det som vi betraktar för demokratiska öppna debatter där olika åsikter dyftas nämligen detsamma som strider ur medias synvinkel.

I morse stod Johan Lönnroth iklädd en gul funktinärströja och tog emot när vi kom till kongressen. Det är ju hans partiförening Göteborg som arrangerar kongressen. Samtidigt visste vi då att Lönnroth vid sidan om huvudkandidaten Ohly var nominerad till partiledarposten. Som någon sa; "Lönnroth räknar med att gå från vaktmästare till partiledare på samma förmiddag".

Men vid tiotiden ringde tydligen Lönnroth och meddelade att han inte ställde upp som partiledarkandidat. Dock hann vi aldrig slutföra partiledarvalet innan lunch. Någon hade begärt sluten omröstning och det var det sista vi genomförde innan lunchen.

När vi är tillbaka nu strax så kommer vi säkert få bekräftat att mannen som dansade ut till trummornas då för en stund sedan, också fortsätter vara vår hövding.

I hast från Göteborg kl 12.58

Inga kommentarer: