söndag 29 januari 2006

SSU-ordföranden i gott sällskap med alkohol


Stora rubriker under förmiddagen berättar att SSU-ordföranden Anna Sjödin anklagas för att ha slagit en vakt och omhändertagits för fylleri.
Före gripandet kallade en krogvakt henne "vitt djävla slödder och hora", uppgav ett vittne i natt.
- Hon slogs inte, vare sig inomhus eller på gatan. Det kan jag gå i god för eftersom jag bevittnade hela händelseförloppet, säger SSU:s pressekreterare Peter Skeppström.
Svenska Dagbladet
Bloggaren Sadsmiles kommeneterar det hela med att:
Jag vet inte i vilken värld Peter Skeppström lever men jag tror inte det finns en vakt eller en polis som ger sig på ett sällskap som sitter vid ett bord och är tysta och skötsamma.
Då tror Sadsmiles förmodligen inte heller att det finns poliser som slår pensionärer vid bensinstationer. Eller att poliser i äkta kåranda gärna slår några extra slag.
Jag var ju inte på plats och såg detta, befann mig tack och lov åtskilliga mil ifrån sällskapet, men jag är ändå helt övertygad om att det gick till så som jag tror att det gjorde.
Sadsmiles
Genialt - påminner om strutsens påstådda beteende - nämligen att stoppa huvudet i sanden. Här verkar ideologin och grundfilosofin bakom dagens skola ha misslyckats. Tanken att man ska få ett lärande att reflektera kritiskt för att därigenom kunna skapa ett rättvisare samhälle. I stället befäster Sadsmile patriarkala mönster och lägger ihop påståenden till något som han gör till sanning - oavsett hur verkligheten ser ut.

Lita på att Anna Sjödin idag ångrar de sista glasen hon tog igår. Låt det bli en varning om att ta det försiktigare nästa gång. Vem har inte druckit lite för mycket och sagt och gjort saker som man dagen efter ångrar och tycker är pinsamt.

Jag har nu varit lärare i tio år och har sedan dess tagit det betydligt lugnare. För fem år sedan började jag plugga på annan ort än där jag arbetat och släppte loss lite extra och kombinerade cykling och alkohol och det har jag ett härligt ärr efter. Inget kul då och idag en varnande påminnelse.

Landshövdingar och andra moderater har också varit fulla och gjort bort sig.

Så Anna, kom igen med nya friska tag!

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag skrev hos nån annan idag .. att där jag stod i kassan kunde jag höra kundernas stillsamma kommentarer om dagens rubriker; dvs, just det du har skrivit om.
9 av 10 trodde mera på vakten.
Intressant.
Intressant var också hur tv:s nyheter lade till "Läkare" intill ordet "Vakt". Jag hade en känsla av att då fick det genast mer ... tyngd.
Hade man skrivit ut "taxichaufför" intill "väktare"? Knappast.
En av dem ljuger uppenbarligen eller så far båda med osanning.
Att kvinnor kan bli väl så stökiga som fulla män, det vet jag i alla fall.

Elisabet sa...

Oj, jag hade för bråttom igen .. ,jag menar .. att intill bilden av väktaren, stod det hans titel, väktare,men också "läkare".
Men det förstod du förstås.

Anonym sa...

Angående den fulla moderaten så blev han friad från alla misstankar i rätten... vi får väl se om samma sak händer Anna.

Tomas Jonsson sa...

Man kan se mycket intressant i det här. Det första som jag noterade var att Expressen och Aftonbladet lyfte fram vad Anna sagt och gjort. DN och SvD lyfte fram vad vakten sagt och gjort. Och precis som i fallet med moderaten Per Bill så gick uppgifterna isär.

Och eftersom vakter och poliser, som jag konstaterade, har fått ett rätt dåligt rykte efter att ha gjort en del övertramp, så för att visa att den här vakten inte är sån, så berättar man att han är läkare, att han minsann inte är som andra simpla vakter som kanske bara är taxichaufförer...

Jag tror inte att varken Anna eller vakten ljuger. Men jag tror att deras minnesbilder inte riktigt stämmer med verkligheten. Därför kommer det inte det rättsliga att leda till nån fällande dom. Eftersom ord står mot ord.

Och som jag skrev. Om Anna inser det olämpliga i att uppträda berusad så har hon en god chans att åter vinna förtroende.

Elisabet sa...

Nu har jag läst, Tomas.
Du har säkert rätt i det du säger, att deras minnesbilder skiljer sig åt ...., men sen läste jag ju att där är också andra som vittnar till väktarens fördel .., två servitriser och några andra som arbetar på krogen.

Nåja.
Detta är ju hur som helst vådan av att stjälpa i sig för mycket.
Jag tror personligen att SSU-ordföranden skulle ha gått hem betydligt mer i stugorna, om hon visat en något mer ödmjuk sida ..., "ja, det är klart man dricker om man går på krogen".
Är det så självklart?