onsdag 25 januari 2006

Utegångsförbud löser inga problem

Fler vuxna på stan. Engagerade föräldrar som har vetskap om vad barnen är och gör. Öppna områden med bra belysning. Det är grunden för trygghet i centrum under kvällar och på helger.

För detta krävs en ständig dialog och ett schysst och respektfullt klimat mellan vuxna och barn. Vänsterpartiet i Växjö är också inne på detta, men kör fast fullständigt i ett ogenomtänkt förbudsförslag som inte alls är bra. Genom förslaget straffar man i stället de som redan är utsatta på grund av otryggheten i samhället.
Problemet för många unga kvinnor är inte att de är ute för mycket och för sent utan att de helt enkelt inte vågar gå ut ensamma och framförallt inte på kvällstid. Detta är ett av våra största trygghetsproblem och det möter vi inte med ett allmänt utegångsförbud. Ett sådant förbud skulle ju även slå mot dem som redan idag är rädda.
Lars Ohly i dagens Lasse har ordet
Även Kalle Larsson kommenterar det hela. Han noterar att moderaterna i Växjö stöder vänsterns förslag. Och att det just var moderaterna som var de som genom Gun Hellsvik senast framförde ett sånt här förslag. Förbud löser inte problemet med otrygghet i samhället.

Inga kommentarer: