lördag 10 juni 2006

Kungen hyllas i Norrköping


Det är så här som kungen ska hanteras. Som en riksnarr! Att han har en förkärlek till snabba bilar är allom bekant. Särskilt i Norrköping där bilkörningen gick över styr.

Nu byter Norrköping namn på rondellen
. Från Packhusrondellen till Kungens rondell. Och som kronan på verket (häpp!) pryds rondellen med en stor krona. Det blir säkert en trevlig påminnelse för kungen varje gång han passerar Norrköping...

Krocken i Norrköping skrev jag så här om. Och kungen i allmänhet hanterade jag i flera bloggningar när etablissemanget kröp inför hans fötter härom månaden. Här. Här. Här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Monarkin skall bort, men det kan inte ske utan att resten av systemet försvinner. Det är lite bakvänt att inrikta tid och energi på att bakvänt krossa monarkin flörst innan man går på kapitalismen.

Jag tycker du har rätt sunda och vettiga åsikter, bortsett från att du tyvärr gått på myten om partiets nödvändighet. Vilket parti skall och kan vara "arbetarklassens objektiva intressen"? En Riskdag med 100% vänsterpartister betyder knappast något verkligt systemskifte.

Litet nätlästips: http://www.prole.info/index_svenska.html

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar. Nej, en riksdag med 349 vänsterpartistiska ledamöter skulle nog inte fungera.

Jag är över huvud taget inte säker på att den västerländska "demokratiska" modellen egentligen är så demokratisk. De flesta människor känner inte någon politiker och upplever inte heller att de kan påverka beslut i samhället. Var fjärde röstberättigad känner till och med att det inte är nödvändigt att gå och rösta.

Spännande länk förresten!

Anonym sa...

Jag tror personligen att V gör sig bäst på kommunalpolitisk nivå. Partiet borde strunta i allt vad ministerposter och SAP heter och sen använde riksdag, tv-tid mm för propaganda och att verkligen sätta dit en massa politikeravskum när de ändå inte behöver hålla ryggen fri pga allianser, koalitioner, mm. Ja, någon nytta ska man väl ha av partiet sålänge systemet ser ut som det gör.


Jag tänkte faktiskt rösta i höst, av den anledningen att Riksdag och regering kommer att väljas oavsett om jag vill det eller inte. I USA röstar färre än 50% i valen och det verkar inte hota varesig politiker eller näringsliv m.fl. Återstår att se på vilket parti rösten hamnar på, kanske på V i sympati mot allt skitsnack som uppstått.