söndag 3 juni 2007

G8-länderna låter orättvisan styra världen


Nu träffas världens rikaste länder i Heligendamm vid Rostock. G8 består av Frankrike, Italien, Japan, Storbritannien, Tyskland, USA, Kanada och Ryssland där 13 procent av världens befolkning bor. Dessa äger 2/3 av världens tillgångar.

Och bevarandet av orättvisan är grunden för denna exklusiva klubb. Då är det inte konstigt att det blir uppror!

När kapitalisterna satt de demokratiska möjligheterna att påverka ur spel så återstår bara ett sätt - genom att använda våld. USA har skapat sin imperialistiska makt genom att använda våld mot svagare länder som satt sig på tvären. Genom våld och mutor!

Det våld som vi nu kan se mot poliser som är satta att vakta makthavarna är ett resultat av att imperialismens fascistiska företrädare ritar sin egen världskarta utan folklig förankring.

Det är sånt som föder uppror och revolutionslusta! Upp till kamp emot kvalen!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

29 kommentarer:

mammamia sa...

Naturligtvis!
Och ändå framställer media demonstranterna som kriminella och G8:orna som välgörare,MEDAN det naturligtvis borde vara tvärtom!

Tack för ett bra inlägg!

gustav sa...

Jag blir direkt mörkrädd av att människor med dina åsikter verkar i sveriges skolor. Man skulle ju kunna tro att en person över några och tjugo år skulle ha fått lite vett i skallen och tar avstånd från våld och ligister, men som vanligt upphör vänstern aldrig att förvåna.

Det är bara att beklaga.

Ni kanske borde göra gemensam sak med era socialistvänner inom de brunare falangerna, ty våldet verkar ju förena mer än det splittrar på vänsterkanten. Nazister och knytnävsvänster, det är samma jämrans sopor. Bristen på respekt för människovärdet hos motståndare är lika stor hos båda.

Jinge sa...

När man läser kommentarer som Gustavs inser man att skolan har misslyckats Tomas. Borde inte folk ha fått bättre insikt om vad ordet demokrati är?

Yttrandefrihet?

Åsiktsfrihet?

Jag tyckte din bloggpost var så bra att jag länkade till den..

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/tidningarna-och-g8-motet.htm

Putte sa...

När har kommunismen förespråkat eller lärt ut demokrati?

Att skolan har misslyckats är (s) och (v) till stor del ansvariga för!

Du kanske ska hålla dig till Palestinafrågan Jinge!

gustav sa...

Kan bara instämma. Var skrev jag något om att inskränka yttrandefrihet, åsiktsfrihet eller demokrati? Det var en riktig halmdocka till inlägg.

Senast jag kollade handlade demokrati eller dessa friheter inte alls om att man skulle vara immun mot kritik.

Jag tycker bara att det är synd att skolungdomarna skall få sig sina kunskaper till livs av människor som förespråkar våld som en lösning och en väg till en död utopi såsom socialismen. Svaret heter givetvis inte yrkesförbud eller något av den arten, utan man får hoppas att det finns nog med sunda människor kring eleverna, som kan väga upp dårfinkarna.

Jinge borde ta sig lite tid att tänka över implikationerna med att förespråka fri lejd åt våldsamma ligister, istället för att kritisera mig för ståndpunker jag inte har.

Anders_S sa...

Det var liksom inte uppror. Det var mer aom ens lags våldsam gatutetater som inte berörde oss andra eller Rostocks stad.

Anders_S sa...

Läs ögonvittensskildring på min blogg:

http://zaramis.nu/blog/2007/06/kraftfull-demonstration-mot-g8-mtet.html

Tomas Jonsson sa...

Gustav och Putte: Imperialismens bästa vänner är de som inte ifrågasätter utan i stället blint sväljer det som de blir itutade.

Ditt personliga påhopp, Gustav, bortser jag från och tar som en intäkt för att du egentligen inte hade några argument att komma med.

putte sa...

Jaha, som om Lenin, Mao m.fl. inte skulle ha tutat och hur gick det för de som inte lät sig förblindas? Kom ut i verkligheten Tomas, det är dags att inse att världen har förändrats, du behöver inte vara rädd att KGB kommer och tar dig om du inser detta!

Anonym sa...

G8-länderna "äger" 2/3 av världens tillgångar för att de har producerat 2/3 av världens tillgångar. Det ni kommunister nån gång måste lära er är att rikedom inte bara FINNS, den måste skapas, och det är bara liberala länder som klarar av det. Orättvisan ligger inte i att vi är rikare utan att de fattiga inte har möjligheten att producera lika mycket rikedom tack vare sina korrupta regimer, inte sällan påhejade av nötter som du.

Kaj Raving sa...

Putte och Gustav: Våld utövas varje dag utifrån en kapitalistisk ideologi. Människor dör varje dag för att västvärlden subventionerar sitt eget jordbruk och dumpar överskottet i fattiga länder till priser som de lokala odlarna inte kan konkurrera med eller för att multinationella företag förgiftat deras driksvatten för att tillverka läsk eller för att världsbanken framtvingat odling av grödor som utarmar marken eller...eller...osv.

Gustav: ovan har du förklaringen till att G8 äger 2/3 av världens tillgångar. Rikedom skapas inte, den TAS!

putte sa...

Kaj, hur var det nu... Sovjetunionen köpte sockerrör av Cuba och planterade raketer i stället!

Och kom inte å snacka om miljöförstöring när det gäller kommuniststyrda länder! Vill du ha exempel så säg till!

Kaj Raving sa...

Putte: Jag har inte med ett ord påstått att de s.k. kommuniststyrda länderna har varit något föredöme. Det är snarare du som verkar se dessa stater som något slags referensstater.
Ditt försvar av de kapitalistiska övergreppen blir bara löjliga när du använder stater som inte ens existerar för att motivera övergrepp som sker idag. Försök att hitta något argument i stället.

Eller är det så att du egentligen tycker att dessa övergrepp är något att sträva efter? Dagens Kina är kanske ett eftersträvansvärt föregångsland? Extrem statskontrollerad kapistalism kombinerat med enorma övergrepp på den egna befolkningen och en oerhörd miljöförstöring är kanske vad du är ute efter?

putte sa...

Kaj, snacka om att vända på orden! Inse att allt är inte svart eller vitt!

Men okej, låt oss då höra DIN lösning på de globala miljö och fattigdomsproblemen!

Själv brukar jag ställa mig frågan,
vilket samhällssystem har hittills visat sig ge människorna de bästa förutsättningarna?

Du kanske har något nytt system i rockärmen Kaj?

Kaj Raving sa...

Putte: Tja, man kan ju lätt konstatera att kapitalismen inte gynnar mer än ett fåtal, och det på flertalets bekostnad.
Sen så kan man ju konstatera att kommunism eller annan socialism aldrig har provats i större skala (annat än som perverterade avarter).

Så den naturliga lösningen blir givetvis att avskaffa kapitalismen och införa en demokratisk och frihetlig socialism. På så sätt får alla bra förutsättningar.

Så...vad är din lösning? Kina?

putte sa...

Kaj, vad är problemet med Kina? Att människor får möjlighet att uttrycka sig fritt, starta egna företag? Det största problemet med Kina ser jag på miljösidan, men med påtryckningar från den kapitalistiska världen kanske vi kan förmå Kina att inse sitt eget och mänsklighetens bästa!

Å du Kaj, socialismen har nu haft ca: 100 år på sig för att övertyga världen om sin förträfflighet, än har dom inte lyckats, hur många chanser till behövs? Du kanske har receptet Kaj?

Anonym sa...

Putte: Bra med en vulgäranalys där.

Jag som trodde att människorna på Kuba lönearbetade och betalade för sina varor som i vilket kapitalistland som helst, men där ser man.


Etiketterna spelar ingen roll, Stalin påstod att socialism införts i Sovjet 1936, han var fel där.

Kaj Raving sa...

Putte: Godtyckliga avrättningar och fängslanden, förtryck av minoriteter, statlig censur, slavlika arbetsförhållanden mm mm är sådant som jag ser som ett litet bekymmer med Kina. Men det är ok enligt dig eller?

Kapatalismen har haft mellan 150 och flera tusen år, beroende på hur man räknar, på sig att bevisa sin förträfflighet och har definitivt inte lyckats. Men tala du om var riktig socialism (inte dess avarter) har prövats i stor skala.

Så...åter igen, vad är din lösning? Kina? Det tycks så?

Realisten sa...

Socialismen har prövats vid otaliga tillfällen med känt resultat! Kryp in i den demokratiska fållan socialister och lär er vad demokrati innebär!

Kaj Raving sa...

Realisten: Var? Exempel tack.

Jag vet i alla fall vad kapitalismens demokrati innebär. All makt åt kapitalet.

putte sa...

Kaj, kom ut i verkligheten och läs en gång till vad jag skriver!

Vad får du ifrån att jag skulle försvara de godtyckliga rättegångarna m.m.i Kina?

Läs en gång till vad jag skrivit och låt detta sjunka in... Jag är t.ex medveten om att motståndsrörelsen i Kina i dagarna firar årsdag av händelserna på "Himmelska fridens torg"! (namnet ännu ett exempel på socialismens försök att slå blå dunster i befolkningen)

Ursäkta, men endera lider du av svårigheter i läsuppfattning eller så läser du bibeln som faan gör!

Realisten sa...

Kaj, hittills har socialismens demokrati inneburit en kula i pannan för icke medlöpare, datcha för partipamparna samt total likgiltighet inför miljöförstöringen!

"Jag vet i alla fall vad socialismens demokrati innebär... all makt åt nomenklaturan..."

Kaj Raving sa...

Putte: Jag är glad att jag har fått dig att inse att Kina inte är en problemfri kapitalistisk stat.

Eller var det nyspråk du talade när du retoriskt frågade "vad är problemet med Kina?", eftersom du nu tydligen är medveten om att det finns en motståndsrörelse där och att det förekommer godtyckliga rättegångar där?

Eller är det bara så att du behöver läsa om det du själv har skrivit ett par gånger för att förstå det? Det kan jag ha full förståelse för, eftersom du fortfarande inte har kommit med något konkret. Men med ett par genomläsningar så kanske du kommer på vad du är ute efter.

Hur som helst...nu när du tydligen har kommit till insikt, så kanske du ge din lösning (vilket var vad det hela handlade om)? Kanske kan du till och med svara på om det är Kina som är ditt kapitalistiska ideal.

Kaj Raving sa...

Realisten: Jag nöjer mig med att konstatera att du:

1. inte gav något exempel

2. bytte ämne

Nicke Grozdanovski sa...

En kula i pannan fick även tusentals Chilenska vänsteraktivister under den nyliberale Agusto Pinochet. Amerikas och Marget Thatcher förtrogne vän. Alla ideologier har begått övergrepp mot befolkningen även er gudomliga kapitalism har gjort det och gör det än i dag.

Tomas Jonsson sa...

Och på nåt sätt har vi med Nickes kommentar landat i min artikel som utlöste den här vreden bland orättvisans förespråkare.

Inte något nytt har framkommit bland kommentarerna. Att reaktionärer låter sig förblindas av sitt kommunisthat och ställer upp på och stödjer totalitära staters våld mot civila är ett tragiskt hinder för demokratin. Tyvärr.

putte sa...

Tomas, jag citerar dig men har bytt ut ett ord!

"Inte något nytt har framkommit bland kommentarerna. Att reaktionärer låter sig förblindas av sitt fascisisthat och ställer upp på och stödjer totalitära staters våld mot civila är ett tragiskt hinder för demokratin. Tyvärr." Man ska akta sig när man sitter i glashus Tomas!

För övrigt har demokratier klarat sig bäst hittills.

I kommunistregimer får de "avvikande" en kula i pannan!

I facistregimer likaså!

I demokratier synas de avvikande av folket och döms i fria val!

Var finns referenser från socialistiska stater?

Sedan förstår jag inte varför du har fått Kina på hjärnan Kaj? Kan du inte smälta att landet utvecklas, att människorna får större frihet? Och du ska komma ihåg en sak, det är kommunisterna som styr fortfarande och är ansvariga för alla summariska rättegångar, nackskott m.m.

Anonym sa...

När man ser utifrån på en dialog som denna slås man över hur indoktrinerade båda sidor är; Gustav och Putte slår blint ifrån sig att G8 och andra länder med makt och kaptial skapar strukturer som ser till sina egna på bekostnad av andra och Tomas och hans vänner använder en helt förlegad och utantillärd terminologi i kritiken av dessa strukturer, som omöjliggör en konstruktiv utveckling.
Att en fråga som denna, huruvida G8 eller demonstranter utövar demokrati eller inte, hör definitivt hemma i skolvärlden. Det man bör belysa är dels framväxten av dessa och hur man agerar.
Lyft nivån lite, vänner!
Genom

Anonym sa...

Sorligt att alla bara gnäller istället för att t.ex göra nåt. Vet inte vad man ska göra men att sitta på detta forum o gnälla på varann löser inte ett skit. Försök hitta nånting som ni kan göra för att medverka istället för att sitta här och bli sura på varann.!