söndag 1 november 2015

Åtta bilder från fem kommuner senaste veckan #44


Hösten rullar på och idag har det blivit november. Dags att montera innanfönstren. Tycker fortfarande att det nyss var sommar. På ett sätt skönt när arbetsdagarna rullar på smärtfritt. Ser hela tiden fram emot nästa lov – trots att jag senaste året återfått lusten till läraryrket.

I fredags var jag på konsert på Metropol i Hultsfred. Det måste vara tjugo år sedan jag senast var där på en konsert. Tror att det var Thåström jag såg där då – Peace, Love and Pitbulls. Industrislamrigt i mitten på 90-talet. Jag var en del på Metropol då, fotograferade inget, men pysslade med radio och intervjuade bland annat Popsicle och Wannadies, minns jag.

Nu är det nya tider och nya generationer och det är kul att se nya artister. Rookiefestivalen arrangeras av studenterna på Music Management. Det var flera bra akter i min stil. Bland annat gillade jag Julia Clara – enkla lågmälda melodier med välgjorda refränger framförda endast med gitarr och sång. Pilotsonen och Maria Hazell serverade njutbar pop.

Tidigare i veckan såg jag Taikon på dokumentärfilmklubben Doc Lounge i Kalmar. Det är en sevärd film om man är intresserad av svenskt 1900-tal. Martin Luther Kings möte med Katarina Taikon och hans förvåning över rasismen i Sverige var nytt för mig. Detta samtidigt som Ivar Lo Johanssons framhärdade i att romerna var en egen ras. Möjligen kan man ursäkta sossarnas behandling av romerna med tidsandan som rådde då. Men beklämmande är det att vi engagerat oss i de svartas kamp i USA och Sydafrika samtidigt som vi förvägrade romerna bostäder och utbildning i Sverige – helt i strid mot FN:s mänskliga rättigheter.

I veckans bildsvep skickar jag med en stämningsbild från allhelgonafirandet i Oskarshamn och höstbilder här hemifrån södra länet samt en nattbild med månljus från mitt villakvarter i Västervik.
Inga kommentarer: