måndag 4 juni 2007

Nervösa hannar och meningslös skadegörelse


Inga ägg kläckta. Men att honan ligger i holken och ruvar går inte att ta miste på. Likt en pappa på BB irrar nötväckehannen nervöst omkring utanför och sjunger konstant. Då och då kikar han in genom hålet och efterhör att allt står rätt till. Det hela är väldigt romantiskt.

Rättelse 5 juni 2007:
Någon nötväcka är det inte. Det är en svartvit flugsnappare.


Otack är världens lön. Holken som jag med risk för eget liv satte upp i mars blev däremot inte långlivad. Hackspetten har varit framme och hackat hål i sidan på fågelholken. Fullständigt meningslös skadegörelse förekommer även i djurens värld.

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

putte sa...

Tänk att jag känner igen den här metoden med gullegulliga och personliga bilder på en sida som egentligen försvarar de totalitära ideerna!

Det handlar om att slå blå dunster i folks ögon precis som med namnet "Den himmelska fridens torg" i Peking! För övrigt kommer tanken... "himmelska friden"... jag har precis för mig att det här med himmel väl inte passar in i den socialistiska läran där man förvandlar kyrkor till spannmålsmagasin...

Det gäller att sälja sin tro med en glättig och falsk fasad!

Tomas Jonsson sa...

Putte: Var har jag försvarat totalitära idéer? Håll dig till fakta och lägg av med förtalet!

Jinge sa...

Är det verkligen en nötväcka? Den ser s/v ut?

Tomas Jonsson sa...

Du har rätt Jinge. Det är en svartvit flugsnappare. Det har varit nötväckor som bott i holken tidigare och den är igenmurad på det sätt som nötväckor brukar. Men det är ingen nötväcka på bilden.

Nicke Grozdanovski sa...

Vi får sätta oss ner och besluta vilket straff hackspettshuliganen kan få. Ett är att hackspettarna blir uteslutade från holkarna i några månader. Jag vet ju inte hur säkerheten har sett ut i den holken men jag har en känsla på att holkvakterna på något sätt misskött sin uppgift att vakta holken.

Tomas Jonsson sa...

Hackspetten är en riktig huligan. Den flyger runt och hemsöker de andra holkarna och retas med småfåglarna. Det är ständiga slagsmål och har så varit varenda försommar varenda år.

Men på nåt sätt hör det ändå till. Skulle hackspetten försvinna så skulle jag sakna bråkstaken!

Nicke Grozdanovski sa...

har inte dina kameror fångat marodören? :-)