söndag 16 oktober 2016

Senaste veckan – utställning, hockey, Stockholm, Ikea #41


Det är intensiva veckor nu. Men inte värre än tidigare. Jag har koll på läget, känns det som. Inget spontant näsblod ännu, det är ett gott tecken.

I fredags var jag på hockey. Derby med lillebror mot storebror. Västervik som är nykomling i allsvenskan tog emot rutinerade Oskarshamn. Inför matchen var stämningen uppiskad och jag anade vad som väntade när jag öppnade ytterdörren och skulle gå bort till ishallen och bortifrån Esplanaden hörde oskarshamnsklacken skandera så det ekade över hustaken.

Fullsatt på läktarna, Västervik tog ledningen, Oskarshamn kvitterade och tog ledningen innan hemmalaget åter tog kommandot och lyckades förstöra oskarshamnarnas spel. Härlig derbystämning. 5–2 var nog inte vad gästerna hade räknat med. Blev förmodligen en lång resa hem...

Jag hann med ett Stockholmsbesök också och inspirerades verkligen av Patti Smith's bilder på Kulturhuset. En slags dagboksbilder från platser och möten. Nästan inga porträtt, utan stilleben som skrev poesi och berättade historier i sin enkelhet. Jag formligen slukades av en del i grunden simpla bilder och blev stående framför dem.

Tittade även på Anton Corbijns bilder på Fotografiska. Det är fina bilder och många kändisar. Men om det inte vore kändisar så hade det inte varit nåt speciellt med bilderna, faktiskt. Det är bra bilder, kul porträtt och variation och mycket känslor. Bilderna blir intressanta tack vare att det är Sex Pistols, Depeche Mode, Nirvana, Metallica, Rolling Stones, U2, Nick Cave, Lundell, Gessle och alla andra toppartister som han plåtat för New Musical Express, Vogue och Rolling Stone magazine.

På golvet här runt mig ligger fyra jättestora paket med massor av lackade träsaker med hål och spår. Det ska bli en byrå och en bokhylla och jag får ångest bara jag ser grejerna. Påsarna med skruvar är inte att leka med. Man kan få näsblod för mindre...


2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Usch vad deprimerande Sergels torg ser ut (och är i verkligheten). Det är inget ställe jag gärna går igenom, urstockholmare som jag är.

Ilkka sa...

Nice my mate, nice