lördag 2 augusti 2008

Det blev "svår getingplåga"


Det är en farlig värld vi lever i. I förrgår var det "giftalgerna", igår "mördarsniglarna". förutspådde jag att dagens nyhet skulle handla om fästingar. Men jag hade fel. Det blev "getingplågan"...

Nyhetstorkan i rötmånaden gör redaktionerna desperata och den journalistiska kvalitén når nya bottennoteringar. Till och med kristdemokraterna verkar ha tagit ledigt från skrivandet av fullständigt menlösa pressmeddelanden.

På måndag gissar jag att vi får läsa om kalven med två huvuden som är en äkta rötmånadshistoria, men knappast sämre än att den går att köra igen.

Fotnot 1: Menlösa pressmeddelanden från kristdemokraterna:
Ex 1. Ex 2.

Fotnot 2: Notera skrivfelet i puffen. Inte kan man väl få samtal "av" folk? Jag är vansinnigt trött på den språkligt urusla kvalitén i dagstidningarna. Jag har bloggat om det tidigare. Ex 1. Ex 2. Ville man så skulle det lätt gå att driva en blogg på temat stav- och skrivfel.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ursäkta, jag bara undrar: är det inte i själva verket så att såväl fästingar som mördarsniglar lider svårt av den torra väderleken och kanske är i behov av riktade stödåtgärder? Kunde man inte tänka sig någon indignationsartikel i ämnet?

Tomas Jonsson sa...

Björn: När du påminner mig så undrar jag om det inte förekom en del artiklar i början på sommaren om att mördarsniglarna inte syntes till i år!? Så den artikel du efterlyser har nog redan varit införd ;-)

Björn Nilsson sa...

Jag tror de stackars sniglarnas prekära läge har påpekats flera gånger, åtminstone i huvudstadspressen. Oroliga och nedslagna trädgårdsägare går och spanar i buskarna och undrar var deras små vänner håller hus! Men om man vattnar under natten när det är svalare finns det möjlighet att sniglarna kryper upp ur sina underjordiska hålor - det är torkan på dagarna de inte gillar.