lördag 16 juli 2016

Ännu en gerillautställning i Västervik


Börjar det här inlägget med en groupie på oss som var med. Mona och Stefan Gelebo, Ilkka Ranta, Anders Steiner, Kristina Westring och jag. Vi återupprepade vår utställningsform från i höstas med att låna en bit offentligt utrymme och visa lite bilder. Det enda som behövs är ett snöre, några bilder och klädnypor.

Vi hänger upp lite bilder under några timmar som folk får titta på. Sen plockar vi bort allt och ingen kan se att någon varit där. Spontant, anspråkslöst och folkligt, långt från de stora kulturinstitutionerna, en gerillautställning helt enkelt!


Ett snöre ska knytas upp och bilder ska hängas fast. Och medan vi höll på anlände de första besökarna. Vi valde denna gång Båtsmansgränd i Västervik och jag har ingen aning, men gissar på runt 200 människor som tittade på bilderna. Det var en kontinuerlig genomströmning.
Ilkka har tagit en groupi och Anders kollar att den är ok. Ilkka fick godkänt och alla är glada. Med på utställningen fanns också Nathalie Chávez, men jag lyckades missa henne med kameran.


Inga kommentarer: